Τι συμβαίνει με το σύστημα επικοινωνιών ΕΣΕΕΘΑ;

Ερώτηση για την πορεία προγράμματος υλοποίησης του Ενοποιημένου Συστήματος Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας ΕΣΕΕΘΑ υπέβαλε ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης

 

Ο Βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης επανήλθε στο θέμα του του προγράμματος υλοποίησης του Ενοποιημένου Συστήματος Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας ΕΣΕΕΘΑ, με την ακόλουθη ερώτηση:

Παρατηρώντας ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν απαντά συνειδητά στις ερωτήσεις του βουλευτή του Ποταμιού και μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Bουλής Σπύρου Δανέλλη για την πορεία του προγράμματος υλοποίησης του Ενοποιημένου Συστήματος Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας (ΕΣΕΕΘΑ), ο Τομέας Άμυνας επανέρχεται στο θέμα μέχρι το αρμόδιο υπουργείο να καταδεχτεί να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το πάγωμα του προγράμματος.

Υπενθυμίζουμε ότι την 30/12/14 υπογράφτηκε μεταξύ της ΠΑ/ΓΕΑ /ΥΠΕΠΑ και της κοινοπραξίας ΑΤΟΜΟΝ ΑΕ – ΔΙΗΝΕΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ, η υλοποίηση του έργου Switching, Control and Security του Ε.Σ.Ε.ΕΘ.Α , έναντι των €13 εκ. περίπου, με προβλεπόμενο συμβατικό χρόνο υλοποίησης τους 24 μήνες.

Το εν λόγω έργο προβλεπόταν να ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ κατά €8,5 εκ. περίπου, ενώ το υπόλοιπο ποσό ύψους €4.5 εκ. περίπου από εθνικά κονδύλια.

Έχει παρέλθει ο συμβατικός χρόνος υλοποίησης του εν λόγω έργου που ήταν η 30/12/2016 και – σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες – δεν έχει σχεδόν αρχίσει παρότι θεωρείται μείζον για τις επικοινωνίες των ΕΔ, σε μία κρίσιμη για τη χώρα περίοδο.

Δεδομένου ότι η στασιμότητα του προγράμματος μας αφήνει πολλά ερωτηματικά και το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από την όλη αλληλογραφία, αποφεύγεται συνειδητά να μας δοθεί απάντηση, ζητούμε να μάθουμε:

-Για ποιους λόγους το έργο δεν προχωρά;
-Ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές σας;
-Αν κινδυνεύουν να χαθούν τα Νατοικά κονδύλια και παράλληλα να τρωθεί η αξιοπιστία μας στους κόλπους του ΝΑΤΟ.
-Αν υπάρχουν υπεύθυνοι για τη μη υλοποίηση της σύμβασης.
-Ποια είναι η αιτία που με δική σας γραπτή υπόδειξη άλλαξε η πορεία υλοποίησης του προγράμματος;
-Αν υπάρχει περίπτωση να ζημιωθεί ο προυπολογισμός των ΕΔ σε περίπτωση διακοπής της σύμβασης.

Ελπίζουμε ότι δεν θα επαληθευτεί η λαική ρήση: «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» και οι προβληματισμοί μας να βρουν ευήκοα ώτα στο υπεύθυνο για την υλοποίηση του έργου Υπουργείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ