Δανέλλης κατά Καμμένου για τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων

Για το ρόλο και τα όσα περίεργα συμβαίνουν στην ΥΠΑΑΠΕΔ, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης προς τον Πάνο Καμμένο.
 
 
Στον ρόλο και τα πεπραγμένα της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρεται με ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:
«Με το άρθρ. 9 του ν. 4407/2016 συστάθηκε η Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.).
Σύμφωνα με το άρθρ. 10 του ίδιου νόμου, η αποστολή της εν λόγω υπηρεσίας συνίσταται στην αξιοποίηση των ακινήτων ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α), του Ταμείου Εθνικού  Στόλου (Τ.Ε.Σ) και  του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας (Τ.Α.Α), προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) και των στελεχών τους, με την προϋπόθεση ότι αυτά δεν χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς.
Παράλληλα, η ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. είναι επιφορτισμένη και με την αξιοποίηση των ακινήτων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ), του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (Μ.Τ.Ν), όπως και του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας  (Μ.Τ.Α).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσο κατάλληλος είναι ο Διευθυντής της ΥΠΑΑΠΕΔ
Ομοίως, με το άρθρ. 14 συνιστάται θέση διευθυντή της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ., ο οποίος σύμφωνα με την παρ. 3 του ιδίου άρθρου θα πρέπει να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους,  επιστημονικής κατάρτισης ή επαγγελματικής επάρκειας και αξιοπιστίας, να διαθέτει υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας ή μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση, αναδιοργάνωση επιχειρήσεων, σε δραστηριότητες του χρηματοπιστωτικού τομέα ή στην ανάπτυξη και διαχείριση ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή του.
Δεδομένου ότι από την ίδρυση της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. δεν έχει σημειωθεί κάποια ουσιαστική ενέργεια, προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ε.Δ. προς όφελος του στρατεύματος και των στελεχών του.Δεδομένου ότι το βιογραφικό του νυν Διευθυντή ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του έργου του, παρά την σαφήνεια των σχετικών διατάξεων που νομοθέτησε και ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων.
Ερωτάται ο  κ. Υπ.Εθ.Α.:
1. Ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν εκδηλωθεί  από την ημερομηνία ίδρυσης της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. μέχρι σήμερα προς όφελος των Ε.Δ.;
2. Ποιες από αυτές κατέληξαν σε επιτυχία και ποιο το καθαρό κέρδος που αποκόμισαν οι Ε.Δ. μέχρι σήμερα;
3. Ποιος ο  σχεδιασμός  των επόμενων κινήσεων καθώς και το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της Υπηρεσίας;
4. Παρακαλούμε όπως μας καταθέσετε το βιογραφικό του νυν Διευθυντή της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ., προκειμένου να πληροφορηθούμε για το αν πληροί τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο άρθρ. 14 παρ. 3 του ν. 4407/2016».


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ