Τι συμβαίνει με τα τούρκικα πλοία στην Αμμόγλωσσα της Κω;

Μετά το ALCATRAS άλλο ένα τούρκικο πλοίο κόλλησε στην Αμμόγλωσσα της Κω. Πρόκειται για σύμπτωση ή για κάτι άλλο;

Λίγες ώρες αφότου το ALCATRAS αποκολλήθηκε απο την Αμμόγλωσσα στην Κω, «κόλλησε» στο ίδιο σημείο άλλο ένα πλοίο τουρκικών συμφερόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα protothema.gr πρόκειται για πλοίο 110 μέτρων με 40 άτομα πλήρωμα που για 75 λεπτά ήταν προσαραγμένο στην Αμμόγλωσσα ώς που κατάφερε με ίδια μέσα να ξεκολλήσει και έτσι να συνεχίσει το ταξίδι του συνοδεία σκάφους του Λιμενικού Σώματος.

Λίγες ώρες μετά την αποκόλλησή του, ένα άλλο πλοίο ρουμανικών συμφερόντων και σημαίας Togo ήρθε να κολλήσει στο ίδιο σημείο!

 


Η Αμμόγλωσσα όμως είναι γνωστό σημείο «παγίδα», αφου πρόκειται ουσιαστικά για μια «λωρίδα» που εκτείνεται μέσα στο νερό και εύκολα μπορεί ένα πλοίο να «καθίσει» πάνω της. Και επειδή η ύπαρξη της είναι γνωστή για αυτό και υπάρχει ιδιάιτερη προσοχή απο τα πλοία. Αν και η αλήθεια είναι πως δεν λείπουν και οι ατυχείς στιγμές.

Δεν είναι μόνο το προ ετών ατύχημα της τουρκικής φρεγάτας YAVUZ. Το 2014 για παράδειγμα κόλλησε πλοίο με φορτίο υγροποιημένου αερίου πετρελαίου και δεκαέξι επιβαίνοντες  το καράβι ηταν σημαίας Αγ. Χριστόφορου και Νέβις. Το πλοίο αποκολλήθηκε με ίδια μέσα. Τον Απρίλιο του 2016 κόλλησε φορτηγό πλοίο με πυριτική άμμο σημαίας Καμπότζης. Και αυτό το καράβι αποκολλήθηκε με ίδια μέσα. Τέλος τον Ιούνιο του 2016 το στρατιωτικό παρατηρητήριο της περιοχής εντόπισε ιστιοφόρο με 8 επιβαίνοντες που είχε κολλήσει. Το ιστιοφόρο αποκολλήθηκε με την βοήθεια άλλου σκάφους.

Κανείς μπορεί να καταλάβει σχετικά εύκολα την γεωγραφία της περιοχής παρατηρώντας τα πλάνα απο την Δημοτική Τηλεόραση Κω ΔΗΡΑΣ που δείχνουν την επιχείρηση με τα μπαλόνια που χρησιμοποιήθηκαν για να «σηκωθεί» το ALCATRAS και να μπορέσει να τραβηχτεί απο την ξέρα.

Ακόμα όμως και αν δεν πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό στην περιοχή είναι φανερό πως ακρίβως επειδή το επικίνδυνο σημείο είναι γνωστό στους ναυτικούς και μάλιστα είναι σημείο που βρίσκεται ήδη εδώ και μέρες ένα «φρέσκο» ατύχημα η σύμπτωση του δεύτερου συμβάντος σίγουρα δικαιολογημένα προβληματίζει.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ