Ο θεσμός των ΟΒΑ δεν δείχνει να προχωρά. Οι ΕΠΟΠ θυμούνται όλα όσα είχαν τάξει σε αυτούς για να καταταγούν και …κεντάνε! Δείτε τι λένε

 

Σχεδόν αναμενόμενη ήταν η αποτυχία του διαγωνισμού των ΟΒΑ, λένε οι ΕΠΟΠ, που καταφεύγουν σε λογοπαίχνια για να εκφράσουν και τη δική τους κατάσταση.

Έτσι σε σχόλια στο διαδίκτυο εμφανίστηκε η λέξη ΟΒΑ ως “Ορκίζομαι Βαριέμαι Απολύομαι” για να περιγράψει προφανώς το πώς αντιλαμβάνονται τη θητεία των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης.

Αντίθετα η λέξη ΕΠΟΠ αποδίδεται ως : “Επειδή Πείνασα Ορκίστηκα Πάλι“.

Τα λογοπαίχνια εκφράζουν πικρές αλήθειες.

Δείτε τα σχόλια των ΕΠΟΠ που βλέπουν να επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο με όταν το Υπουργείο έκανε προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών.

“Με 633 ευρώ μισθό για 3 χρόνια και μετά να σε διώξουν. Με υπηρεσίες, σκηνάκια και να είσαι σε μια Ρόδο η Κομοτηνή που μια γκαρσιονιέρα κάνει 250+ τα έξοδα από ΔΕΗ, νερά,θέρμανση,τροφή. Εσύ θα πήγαινες; Αν τους είχαν έστω από την περιοχή τους (σσ να ίσχυε δηλαδή η εντοπιότητα) να ήταν ίσως πετύχαινε.

Δηλαδή μια μονάδα στην τάδε περιοχή θέλει τόσους ΟΒΑ με ανανέωση 3 ετίας επ’ αόριστον μια χαρά θα πήγαινε ο κόσμος.
Μην ξεχνάμε πως σε κάθε πρώτο θεσμό των ενόπλων δυνάμεων αποτυγχάνουν όλοι.

Και οι ΟΠΥ στις πρώτες σειρές και οι ΕΠΟΠ στην πρώτη σειρά, βέβαια τότε ήταν τα καλά τα χρόνια αλλά αυτό δεν λέει τίποτα”.

Στείλτε μας τις δικές σας απόψεις, στην φόρμα που ακολουθεί


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ