Τι ζήτησαν οι Αμερικάνοι για την Σούδα και το ΝΑΤΟ

Η Σούδα είναι το κλειδί της περιοχής μας για  το ΝΑΤΟ και τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Οι Αμερικάνοι που ήρθαν στο ΥΠΕΘΑ έβαλαν θέμα.

Μόνο τυπικού χαρακτήρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη που έκαναν Αμερικανοί αξιωματούχοι και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η συνάντηση είχε σοβαρή ατζέντα για το μέλλον των επιχειρήσεων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και για αυτό άλλωστε στην συνάντηση ήταν παρόντες και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.

Τι λέει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ

Στην ανακοίνωση του μετά την συνάντηση το ΥΠΕΘΑ αναφέρει πως:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ δέχθηκαν τον Υποδιοικητή Διοικήσεως Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη Αντιπτέραρχο Timothy Ray.
 
Συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
 
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Geoffrey R. Pyatt.

Τα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος είναι όπως προκύπτει απο δημοσιογραφικές πληροφορίες δυο κυρίως ειδών.

Αυτά που αφορούν τις σχέσεις της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν να κάνουν με την συνεργασία – συνεκπαίδευση στρατιωτικών, κυρίως αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων. Και για αυτά αποφασίστηκε η ενδυνάμωση τους.

Και δεύτερον και σημαντικότερο όσα αφορούν το αμερικανικό αίτημα για την παροχή επιπλέον διευκολύνσεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ απο την Ελλάδα καθώς ζητήθηκε απο την Ελλάδα η ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας στην Σούδα.

Συνάντηση και με τον αρχηγό ΓΕΑ

Ο υποδιοικητής της Διοικήσεως Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη Αντιπτέραρχος Timothy Ray, είχε μάλιστα συνάντηση και με τον Έλληνα αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου αμέσως μετά την συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ