Τι λαβράκι βγάζει η κόντρα Άδωνι – Καμμένου για την τσέπη των ενστόλων

Η σημερινή κόντρα Άδωνι – Καμμένου, έβγαλε “λαβράκι”. Δείτε τι αποκαλύφθηκε και αφορά την τσέπη των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας

Κι εκεί που όλα έδειχναν ήμερα μέσα στις γιορτές, άναψαν τα αίματα στο θέμα των οικονομικών των στελεχών μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας.

Από τους διαξιφισμούς Άδωνι Γεωργιάδη και Πάνου Καμμένου, έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει σύντομα να φέρει προς ψήφιση το νέο ειδικό μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,

Ο Αδωνις Γεωργιάδης  εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι παρά τις υποσχέσεις του κ. Καμμένου “μέχρι το τέλος του 2016, δεν ανευρέθηκαν και δεν νομοθετήθηκαν” ισοδύναμα ώστε να παγώσουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις.

Ο Πάνος Καμμένος “σήκωσε το γάντι” και απάντησε μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι “προγραμματίζεται σύντομα η ψήφιση νέου ειδικού μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας”.

Η δήλωση αυτή δεν έμεινε αναπάντηση από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέχεια της απάντησης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν αναφέρομαι σε θέματα που αφορούν στα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων, όπως αυτό της αναστολής των μισθολογικών προαγωγών, η όποια θέση ή άποψή μου θα τεκμηριώνεται με συγκεκριμένες νομοθετικές ή άλλες διατάξεις.

Ερωτώ τον κ. Καμμένο:

Η αναστολή των μισθολογικών προαγωγών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με το άρθρο 236 Ν.4389/27-5-2016, όπως τροποποιήθηκε με Ν.4393/6-6-2016, ισχύει από 01-01-2017 έως 31-12-2018, ναι ή όχι; Δεν θα ισχύει εάν μέχρι την 30-09-2016 είχαν νομοθετηθεί δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, ώστε να εφαρμοστούν από 01-01-2017;

Έχουν νομοθετηθεί, μέχρι σήμερα, τέτοια ισοδύναμα και δεν το γνωρίζουμε; Εάν ναι να μας γνωρίσετε τις σχετικές διατάξεις.

Αφού κ. Υπουργέ, έχετε βρει και στείλει ισοδύναμα στο Υπουργείο Οικονομικών γιατί αυτά δεν νομοθετήθηκαν, έως 30-09-2016, ώστε να μην εφαρμοστεί η αναστολή των μισθολογικών προαγωγών από 01-01-2017;

Είναι ή δεν είναι πολιτική κοροϊδία και παραπλάνηση η σύνδεση της αναστολής των μισθολογικών προαγωγών με το νέο ειδικό μισθολόγιο; Μήπως τελικά το σχέδιο σας είναι να ενσωματωθούν αυτές ως μειώσεις μισθών;».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ