Το ΓΕΝ επιβεβαιώνει τo ArmyNow.net για την τουρκική NAVTEX

Πλήρης επιβεβαίωση του αποκλειστικού δημοσιεύματος του ArmyNow.net για την τουρκική NAVTEX που αμφισβητεί την Υδρογραφική Υπηρεσία, από το ΓΕΝ

Στην πλήρη επιβεβαίωση του δημοσιεύματος του ArmyNow.Net προχώρησε πριν από λίγο το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, με ανακοίνωσή του. Σχολιάζοντας κακόβουλα δημοσιεύματα, επαληθεύει το δημοσίευμα του ArmyNow.net για την τουρκική NAVTEX που αμφισβητεί την Υδρογραφική μας Υπηρεσία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι, καθόσον αφορά στις αναρτήσεις του διαδικτύου σχετικά με την αγγελία NAVTEX υπ’ αριθμόν 248/17, που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας, οι περιοχές αρμοδιότητος της Ελλάδας για την εκπομπή αγγελιών NAVTEX προς τους ναυτιλλόμενους έχουν καθιερωθεί από τη δεκαετία του ’80 με αποφάσεις του International Maritime Organization (ΙΜΟ), στο πλαίσιο συνδιασκέψεών του, στις οποίες συμμετείχε και η Τουρκία.

Σημειώνεται ότι με την ίδια διαδικασία έχει καθιερωθεί το σύνολο των περιοχών αρμοδιότητας και λοιπών κρατών της Μεσογείου.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: Η Τουρκία αμφισβητεί με NAVTEX την Ελληνική Υδρογραφική Υπηρεσία!


Πληροφορίες σχετικά με την υποδομή NAVTEX ελληνικής αρμοδιότητος είναι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα της Υδρογραφικής Υπηρεσίας (www.hnhs.gr).

Σε κάθε περίπτωση, το Πολεμικό Ναυτικό θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες για την ασφάλεια των ναυτιλλόμενων με απόλυτη συνέπεια και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί στη χώρα μας από τον IMO.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ