Το ΝΑΤΟ κόβει τη Λήμνο και ο Α/ΓΕΑ κάνει βόλτα εκεί με Αμερικάνο!

Βόλτα με Αμερικάνο πτέραρχο και πτήση με F-16 έκανε ο Αρχηγός ΓΕΑ στη Λήμνο, λίγες ημέρες αφού το ΝΑΤΟ την είχε αποκλείσει από άσκηση!

Ως επιχείρηση να αντισταθμιστεί η πολιτική πράξη του αποκλεισμού της Λήμνου σε άσκηση από το ΝΑΤΟ, επιχειρείται να προβληθεί η βόλτα που έκανε ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου με τον Αμερικάνο Διοικητή της Διοίκησης Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής.

Λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό του νησιού από την άσκηση μετά από αίτημα της Τουρκίας, ο Αρχηγός ΓΕΑ και ο Αμερικάνος πτέραρχος πέταξαν με ελληνικό F-16 block 52+ στο νησί.

Αφού έκανα τη βόλτα, αντάλλαξαν απόψεις με τα πληρώματα των συμμετεχουσών χωρών για τη μεταξύ τους συνεργασία κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2017», μας πληροφορεί η σχετική ανακοίνωση.

Για τη Λήμνο και τον αποκλεισμό της πάντως, ο οποίος ανάγκασε τη χώρα να αποχωρήσει από την άσκηση, τσιμουδιά.

 

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, υποδέχτηκε στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, τον Διοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής [United States Air Forces in Europe (USAFE), Air Forces Africa (AFAFRICA)] και Διοικητή των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, General Tod D. Wolters.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποίησαν πτήση με αεροσκάφη F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τα πληρώματα των συμμετεχουσών χωρών για τη μεταξύ τους συνεργασία κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2017».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ