Αιγαίο: Το Πολεμικό Ναυτικό φροντίζει τους νησιώτες

Στο πλευρό των νησιωτών το Πολεμικό Ναυτικό. Από 7 εώς 11 Ιουνίου θα βρεθεί σε Σαμοθράκη, Άγιο Ευστράτιο, Ψαρά, Φούρνους και Λειψούς.

 

Από τη Σαμοθράκη θα ξεκινήσει τη νέα περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου το πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) του Πολεμικού Ναυτικού “Προμηθεύς” για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους τους, στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής αναβαθμισμένης δυνατότητας, που θα υλοποιήσει από τις 7 έως τις 11 Ιουνίου το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Ειδικότερα, το “Προμηθεύς” θα επισκεφθεί στις 7 Ιουνίου τη Σαμοθράκη, στις 8 Ιουνίου τον Άγιο Ευστράτιο, στις 9 Ιουνίου τα Ψαρά, στις 10 Ιουνίου τους Φούρνους και στις 11 Ιουνίου τους Λειψούς.

Στο πλοίο επιβαίνει διευρυμένη διακλαδική υγειονομική ομάδα αποτελούμενη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διάφορων ειδικοτήτων (χειρουργός, καρδιολόγος, ΩΡΛ, γυναικολόγος, ουρολόγος, παιδίατρος, οδοντίατρος, ακτινολόγος και μικροβιολόγος).
Οι δυνατότητες Υποστηρίξεως του ΠΓΥ «Προμηθεύς» είναι ιδιαίτερα σημαντικές και το καθιστούν ικανό για δράση όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στη Μεσόγειο.
Έχει δυνατότητα συνδρομής των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών καταστροφών και καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης (πλημμύρες, σεισμοί, κλπ).

Για το σκοπό αυτό διαθέτει επιπλέον ενδιαιτήσεις για παροχή καταλύματος στον πληθυσμό των πληγέντων περιοχών, δύναται να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε καταυλισμούς προσφύγων και τέλος να τους εφοδιάσει με τρόφιμα, ρουχισμό και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια (που μπορεί να μεταφέρει σε 1 containersτων 20 κπ).
Ιδιαίτερης σημασίας είναι η πλήρης θεραπευτική μονάδα του πλοίου, που είναι εξοπλισμένη με χειρουργείο μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.

Παράλληλα μέσα στις δυνατότητες του ΠΓΥ «Προμηθεύς» είναι ο εν πλω ανεφοδιασμός των πλοίων του ΠΝ ή άλλων συμμαχικών πλοίων με πετρέλαιο Diesel F-76, καύσιμο Ε/Π JP-5, πυρομαχικά, κατευθυνόμενα βλήματα, τορπίλες, κρίσιμα αμοιβά υλικά, λιπαντικά, νερό και τρόφιμα.

Επίσης είναι δυνατή η χρήση του και ως Πλοίο Διοικήσεως, ενώ διαθέτει προστασία για εκτέλεση επιχειρήσεων σε ραδιοβιοχημικό περιβάλλον.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ