Το πολιτικό σύστημα «βρωμάει» και η πατρίδα χρειάζεται λύσεις

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καλογρίτσα, τον Παππά και τις διαπλοκές και από την άλλη το θάψιμο με χειρουργικό τρόπο της υπόθεσης Novartis όπως και παλιότερα της Siemens, τα φράγκα για τη διαφήμιση του «Μένουμε Σπίτι», οι επικοινωνιακές κορώνες και ο πόλεμος των βαρόνων: Το τοπίο βρωμάει!

Και βρωμάει πολύ καθώς τα «μπακακάκια» της πολιτικής που πηγαίνουν όπου υπάρχει νερό, όπως κι αυτά της λίμνης, «δίνουν» ο ένας τον άλλο σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν. Κι αυτό γίνεται γιατί η αυριανή μέρα θα είναι σκοτεινή, πολύ σκοτεινή. Οι Γερμανοί ξανάρχονται και ξανάρχονται διψασμένοι για νέο «αίμα» αφού όπως φαίνεται θα μπλέξουμε πάλι για να πάρουμε ότι παίρνουν οι άλλοι Ευρωπαίοι χωρίς κόπο.

Η ύφεση είναι πλέον ορατή, οι επιχειρήσεις δε θα τη βγάλουν καθαρή αν διατηρηθεί το ίδιο κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας και το κράτος θ’ αναγκαστεί να μειώσει κι άλλο τους μισθούς των λειτουργών του (πλην “βολευτών”, μετακλητών και λοιπών συγγενών και φίλων).

Δεν τα βλέπουμε όλα μαύρα, καθότι η Αθήνα θα αποκτήσει νέο καζίνο, που χρειαζόταν άλλωστε (που θα παίξουμε τα ρέστα μας;). Πότε θα τελειώσει, τι θέσεις εργασίας θα βγάλει, τι εισόδημα θα έχει το κράτος, κανείς δε γνωρίζει. Κι αυτή η επένδυση άλλωστε θα βασιστεί στον τουρισμό, δηλαδή στον αέρα.

Από επενδύσεις στην ενέργεια, στη βιομηχανία, στην αγροτική παραγωγή, στην πληροφορική, σε τεχνολογίες αιχμής δεν έχουμε, μας τελείωσαν! Αλλά τα «μυαλά» που έφυγαν θα τα φέρουμε πίσω! Με τι; Μα με το τράμ που σταμάτησε!!!

Και μέσα σε όλα τ’ άλλα έχουμε και τους Τούρκους που μας κουνιούνται! Αλλά εκεί θ’ αναλάβουν οι αναλώσιμοι των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα, έτσι βλέπουν τους στρατιωτικούς οι πολιτευτές και τ’ αστέρια του πολιτικού συστήματος. Όποιος δεν τη βλέπει μάλλον είναι στραβός ή θέλει να το παίξει στραβός.

Η πατρίδα χρειάζεται Ένοπλες Δυνάμεις αλλά κάνεις δεν ασχολείται σοβαρά μ’ αυτό. Κάποια λίγα νομοσχέδια που ετοιμάζονται εδώ κι ένα χρόνο να έρθουν στη Βουλή δε θα λύσουν το πρόβλημα, θα το βάλουν κάτω από το χαλί. Αν δεν αυξηθεί δραματικά ο προϋπολογισμός για εξοπλισμούς κι αν δε γίνει βαθιά τομή στην αμυντική βιομηχανία με δημόσιες επενδύσεις, τα υπόλοιπα όλα είναι ημίμετρα κακής ποιότητας.

Αν αυτή η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε τέτοιες αποφάσεις από που να το περιμένουμε; Από κυβέρνηση της “Μέρας 25, 26 κλπ”;

Η εξωτερική μας πολιτική για μια ακόμα φορά κάνει ένα βήμα μπρος και δύο πίσω. Υπουργός που δήλωσε πως δε θα «μαλώσουμε» για λίγα μέτρα, πολίτες που λένε πως το Καστελόριζο είναι μακριά κι άλλοι που μας είπαν πως ας χάσουμε και κανένα νησάκι δεν έγινε και τίποτα, δεν είχαν καμία συνέπεια. Έχουμε δημοκρατία εμείς. Οι Πρέσπες πέρασαν, η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου έρχεται κι αντί να θέσουμε εμείς θέμα casus belli θέτουν οι Τούρκοι.

Κι αφού όπως κι όλοι οι προηγούμενοι πολιτικάντηδες εξήραν το ηθικό του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά για την τσέπη του δεν είπαν κουβέντα, γιατί να πουν άλλωστε, μια χαρά τα καταφέρνουν τα στελέχη, περιμένουν τώρα να γίνει το θαύμα! Και το θαύμα μπορεί να ξαναγίνει, γιατί υπάρχουν κι Έλληνες με φιλότιμο κι αγάπη για την πατρίδα, αλλά δυστυχώς δεν κυβερνάνε αυτοί.

Είναι γεγονός που δεν το αμφισβητεί κανένας πως το πολιτικό μας σύστημα νοσεί βαριά, πολύ βαριά. Η πατρίδα μας και ο λαός μας χρειάζεται λύσεις εχθές, ΔΕΝ έχουμε δικαίωμα να την καταστρέψουμε άλλο. Έχουμε υποχρέωση να την προστατέψουμε από εσωτερικούς κι εξωτερικούς εχθρούς, αλλιώς έχουμε καλές πιθανότητες να τη δούμε σαφώς πιο αδυνατισμένη ακόμα.

Όσο για την ερώτηση που κάνουν πολλοί «και τι να κάνουμε δηλαδή» η απάντηση είναι μία και μόνο μία: Να ξυπνήσουμε και να δούμε την πραγματικότητα! Τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το πότε θα έρθουν κρεμάλες και εκτελέσεις για όσους προδότες έχουν κάνει ζημιά στην πατρίδα να δούμε! Αλλά κάποια ευλογημένη στιγμή μπορεί να έρθει, ποτέ δεν ξέρεις!..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ