Το Στρατοδικείο Ιωαννίνων καταδίκασε τους στρατιώτες που πέταξαν σκύλο σε γκρεμό

Σε ποινή φυλάκισης 10 ετών με διετη αναστολή καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Δικαστήριο Ιωαννίνων οι δύο νεαροί που είχαν κακοποιήσει σκύλο όταν ήταν φαντάροι στην Κόνιτσα.

Στους δύο νεαρούς επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το zoosos.gr σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με διετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ καταδικάστηκε και ο τότε φαντάρος που απαθανάτισε την κακοποίηση.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο προκαλώντας οργή, οι δύο στρατιώτες είχαν καταγραφεί να αρπάζουν το σκυλάκι και να το πετούν σε γκρεμό. Ο Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει την αυστηρότατη προβλεπόμενη ποινή για τους δύο φαντάρους

Οι τρεις κατηγορούμενοι παρόλο που εξέφρασαν την ειλικρινή τους μεταμέλεια και απέδωσαν τις πράξεις τους σε επιπολαιότητα της στιγμής, κρίθηκαν ένοχοι. Μάλιστα ο δικαστής τους εξήγησε ότι οι χρηματικές ποινές που τους επιβλήθηκαν είναι πολύ μικρές και επιεικείς και ότι εξαντλήθηκαν τα όρια λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, ο ένας είναι 19 και ο άλλος 20 ετών, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φιλοζωικής Δράσης Εθελοντών Ν. Θεσπρωτίας ο δικαστής

Και οι τρεις είχαν απολυθεί όταν δημοσιοποιήθηκε το βίντεο, ωστόσο για διάστημα έξι μηνών μετά την απόλυσή τους διέπονται υπό την στρατιωτική νομοθεσία και έτσι η δικογραφία είχε σχηματιστεί από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.

 

Πηγή: antenna.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ