Το Συντονιστικό Συμβούλιο Αποφοίτων ΑΣΣΥ Ε.Δ. κατηγορεί ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ για απαξίωση τους

Αξιωματικοί ΑΣΣΥ

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Συντονιστικό Συμβούλιο Αποφοίτων ΑΣΣΥ Ε.Δ. (ΣΑΣΜΥ – ΣΑΣΜΥΝ – ΣΑΣΤΥΑ – ΣΑΣΥΔΑ – ΣΑΙΡ) κατηγορώντας ΠΟΜΕΝ και ΠΟΕΣ για τη στάση τους στο θέμα της σταδιοδρομίας Αξιωματικών προελεύσεως Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρουν:
Με αφορμή πρόσφατα δημοσιευμένες επίσημες θέσεις των ομοσπονδιών στρατιωτικών, αναφορικά με τους Αξιωματικούς αποφοίτους Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) και ειδικότερα:
α. Της ΠΟΜΕΝΣ η οποία αν μη τι άλλο ζητά την πλήρη εξομοίωση του βαθμολογικού των ΕΜΘ με τους Αξιωματικούς προερχόμενους των νόμων 445/74 και 705/77 (ήτοι Εθελοντές – Εθελόντριες)
β. Της ΠΟΕΣ που αν και παρούσα δια του Προέδρου της στην ακρόαση Φορέων
της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας της ΒτΕ, ένα και πλέον μήνα μετά την ψήφιση του Σ/Ν
ΥΠΕΘΑ, προέβη στην όψιμη διαπίστωση πρόκλησης ανισορροπίας μεταξύ των
Αξιωματικών εξ Υπαξιωματικών διαφορετικών προελεύσεων από τις διατάξεις αυτού
Γνωρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους, ενέργειες που οδηγούν μοιραία σε μία ολοκληρωτική απαξιωτική θεώρηση, καθώς προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινότητα των στελεχών ΕΜΘ εις βάρος της κοινότητας των αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).
Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η Πατρίδα μας, η αναγωγή της επονείδιστης διάταξης του άρθρου 32 ν.4609/2019 – μέσω της οποίας διαταράχθηκε η αρχαιότητα μεταξύ των Αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ και Εθελοντών (ν.δ.445/1974) – Εθελοντριών (ν.705/1977) – σε καθολικό φαινόμενο, αποτελεί ύβρη, συκοφάντηση και πράξη υποβάθμισης των αποφοίτων ΑΣΣΥ, με στόχο την εν γένει απαξίωσή τους.
Οι Σύλλογοι των αποφοίτων ΑΣΣΥ (ΣΑΣΜΥ – ΣΑΣΜΥΝ – ΣΑΣΤΥΑ – ΣΑΣΥΔΑ – ΣΑΙΡ), πιστοί στις Καταστατικές του δεσμεύσεις, δεν θα επιτρέψουμε επ’ ουδενί τη σπίλωση των αρχών και αξιών με τις οποίες γαλουχηθήκαμε τόσο ως σπουδαστές των Σχολών μας, όσο και ως επαγγελματίες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Καταλήγοντας στην ανακοίνωση οι Σύλλογοι, καταδικάζουν τη συγκεκριμένη θέση της ΠΟΜΕΝΣ όσον αφορά την εξομοίωση των ΕΜΘ με τους Εθελοντές και Εθελόντριες και ερωτούν την ΠΟΕΣ, γιατί την ημέρα της συζήτησης (16/4/2019) του Σ/Ν στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας, δεν υπέπεσε στην αντίληψή της η οφθαλμοφανής “ανισορροπία”, ακόμη και μετά τις στοχευμένες τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ΣΑΣ-ΣΑΣΥΔΑ;
Τέλος, απαιτούν:
Εδώ και τώρα, την άμεση νομοθετική επίλυση του προβλήματος που προκάλεσε το άρθρο
32 του ν.4609/2019, μέσω του οποίου προσβάλλονται βάναυσα οι Αξιωματικοί απόφοιτοι
ΑΣΣΥ και ερωτούν τους Τομεάρχες Παραγωγικών Σχολών των ανωτέρω ομοσπονδιών και περιφερειακών ενώσεων μελών τους, ποιο το σκεπτικό τους να συμφωνήσουν με τις θέσεις, αποφάσεις και ενέργειες των Προεδρείων τους, σχετικά με το θέμα.
ΣΥΝΤΟΝ ΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΣΣΥ ΕΔ (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ)
Την ανακοίνωση υπογράφουν για τα Δ.Σ. των Συλλόγων οι παρακάτω:
Στέφος Ευάγγελος – Υπλγός (ΠΖ) ε.α. Πρόεδρος ΣΑΣΜΥ
Κουκουράβας Στέφανος – Λγός (ΕΜ) Γεν.Γραμματέας ΣΑΣΜΥ
Γαλανός Άγγελος – Ανπχος (Ε) ΠΝ ε.α. Πρόεδρος ΣΑΣΜΥΝ
Καλαρρύτης Κων/νος – Υπχος (Ε) ΠΝ ε.α. Γεν.Γραμματέας ΣΑΣΜΥΝ
Δημήτριος Φαλτάιτς – Σμχος (ΤΤΗ) ε.α. Πρόεδρος ΣΑΣ
Κων/νος Τσιγγάρης – Σμχος (ΤΤΗ) ε.α. Γεν.Γραμματέας ΣΑΣ
Ιωάννης Κρανιάς – Ασμχος (Ρ) ε.α. Πρόεδρος ΣΑΙΡ
Ξενοφών Γκουγκουλής – Ανθσγός (Ρ) ε.α. Γεν.Γραμματέας ΣΑΙΡ
Γεώργιος Ρούσσος – Ταξχος (Ο) ε.α. Πρόεδρος ΣΑΣΥΔΑ
Ηλίας Γ. Ντούβλης – Σγός (ΥΔΚ) ε.α. Γεν.Γραμματέας ΣΑΣΥΔΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ