Το ΥΠΕΘΑ τους απέπεμψε από το Πολεμικό Μουσείο ο Πολωνός ΥΠΑΜ τους βράβευσε!

armynow.gr google newsΜε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας, δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων που αποπέμφθηκαν πρόσφατα από την Διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου με απόφαση του ΥΠΕΘΑ, διακρίθηκαν με το Μετάλλιο του Πολωνικού Στρατού.

Πρόκειται για τον Αντιναύαρχος (ε.α.) Αθανάσιο Παναγόπουλο και τον Ταξίαρχο (ε.α.) Παναγιώτη Αναστόπουλο που διακρίθηκαν με το Μετάλλιο του Πολωνικού Στρατού για την προώθηση της ιστορίας και των παραδόσεων των Πολωνικών Ένοπλών Δυνάμεων και την διατήρηση της μνήμης των Πολωνών και Ελληνοπολωνών ηρώων.

Τα μετάλλια απονεμήθηκαν από τον Πρέσβη Άρτουρ Λόμπαρτ, συνοδευόμενο από τον Ακόλουθο Αμύνης, Συνταγματάρχη Ζμπιγκνιέφ Ρίμπκα.

Και οι δύο βραβευμένοι αξιωματικοί, μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, υπηρέτησαν στο διοικητικό συμβούλιο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα. Εκείνη την εποχή, έγιναν γνωστοί ως φίλοι της Πολωνίας, της ιστορίας της και της ιστορίας του πολωνικού στρατού.

Το αποτέλεσμα της εποικοδομητικής διμερούς μας συνεργασίας ήταν, μεταξύ άλλων, διοργάνωση πολλών εκθέσεων, συναντήσεων και συνεδρίων, προβολές ταινιών, δημοσιεύσεις στον τομέα της στρατιωτικής ιστορίας της Πολωνίας και της Ελλάδας και η σύναψη συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα και του Μουσείου του Πολωνικού Στρατού .

Δείτε φώτο από την βράβευση των δύο ελλήνων Αξιωματικών:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ