Τοποθετήσεις: Σαρωτικές αλλαγές στην Πολεμική Αεροπορία – Ποιοι πλήττονται

Σαρωτικές αλλαγές στην Πολεμική Αεροπορία, έγιναν με την ανακοίνωση των τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης. Ποιοι πλήττονται και ποιοι χαίρονται

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Οι ριζικές αλλαγές που φέρνει στην Πολεμική Αεροπορία ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου έχουν φανατικούς επικριτές αλλά και υποστηρικτές.

Γεγονός είναι πως με πρωτοβουλία του, ένας σίφουνας αλλαγών σάρωσε την συντριπτική πλειοψηφία όσων είχαν θέσεις ευθύνης, οι οοίοι αντικαταστάθηκαν από άλλους.

Έχουμε μια νέα Αεροπορία” σχολίαζε χαρακτηριστικά σήμερα από το τηλέφωνο στέλεχος της ΠΑ, λέγοντας ότι οι αλλαγές στις θέσεις ευθύνης είναι σαρωτικές.

Οι σειρές που “πλήττονται” κυρίως είναι η 58, 59 και 60, καθώς ενώ περίμεναν να κάνουν δυο χρόνια σε κάποια θέση, αλλάζουν στην καλύτερη περίπτωση πάνω στο χρόνο, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν έχουν συμπληρώσει τους 12 μήνες και καλούνται να παραδώσουν τη διοίκηση σε άλλον, χωρίς να γνωρίζουν εάν θα έχουν την ευκαιρία να συμπληρώσουν.

Επίσης ένα άλλο σημαντικό σημείο που επισημαίνουν στελέχη είναι ότι η λογική που επικράτησε είναι ισοπεδωτική και αφαιρεί από τα πλέον ικανά στελέχη να διοικήσουν μονάδες της ΠΑ για διάστημα πάνω από ένα χρόνο.

Στον αντίποδα υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτές οι αλλαγές ευνοούν τα “μεσαία στελέχη” που βλέπουν να ανοίγουν οι θέσεις ευθύνης και έχουν περισσότερες ευκαιρίες να “χτυπήσουν” κάποια από αυτές.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μεσαία στελέχη είναι ότι με το νόμο Βενιζέλου  έχουν αυξηθεί οι αξιωματικοί σε ορισμένους, καθώς προάγονται ανεξάρτητα με το αν υπάρχουν αντίστοιχες θέσεις. Έτσι με μαθηματική ακρίβεια πολύ σύντομα θα φθάναμε στο σημείο που κάποιοι δεν θα περνούσαν ποτέ από θέσεις ευθύνης.

Το “πείραμα” του αντιπτέραρχου Χριστοδούλου πάντως, έρχεται σε μια εποχή που είναι κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα, με την τουρκική επιθετικότητα να αυξάνεται διαρκώς. Ο χρόνος θα δείξει εάν ήταν επιτυχές ή εάν έχουν δίκιο οι επικριτές του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ