Τόσκας: Μειώσεις στο μισθολόγιο στρατιωτικών και ΣΑ ζητά το ΥΠΟΙΚ

Νέες επώδυνες περικοπές στο μισθολόγιο στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα

Μπορεί ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας να διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις στους στρατιωτικούς, ωστόσο φαίνεται ότι δεν υπάρχει ομοφωνία σε αυτό το θέμα στην κυβέρνηση.

Το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει και τον τελευταίο λόγο στην σύνταξη των μισθολογίων, αφού είναι το αρμόδιο υπουργείο για αυτό το θέμα, προωθεί μειώσεις, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Τόσκας.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στο ερώτημα αν θα υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους ένστολους αναφέρει ότι «υπάρχουν προτάσεις απο το υπουργείο Οικονομικών.

Σε κάποιες έχουμε αντιρρήσεις, γίνεται συζήτηση. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας δουλεύουν σκληρά και κάτω απο αντίξοες συνθήκες, ειδικά τώρα με το προσφυγικό, που έχουμε και πολλές μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά, δεν πρέπει να επηρεαστούν οι αμοιβές τους.

Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους».

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας προαναγγέλλει μείωση των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κατά 50% εκτός όσων επιβάλλονται για παραβίαση κόκκινου σηματοδότηση και υπέρβασης του ορίου κατανάλωσης αλκοόλ.

«Ηδη υπάρχει πρόταση του υπουργείου για μείωση στο μισό των χρηματικών προστίμων, με εξαίρεση την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και την οδήγηση υπο την επήρεια μέθης. Μια πρόταση την οποία επεξεργαζόμαστε μαζί με τον συνάδελφο κ. Σπίρτζη απο το υπουργείο Μεταφορών. Είναι θέμα ημερών η υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ