Τούρκια: Αξιωματικοί ζήτησαν άσυλο στην …Νορβηγία! Τι συμβαίνει

Αξιωματικοί απο την Τουρκία ζήτησαν άσυλο στην Νορβηγία. Στην Τουρκία πάγωσαν στην είδηση αφού όπως φαίνεται άμεσα αποκτούν και άλλο μέτωπο.

Και άλλοι αξιωματικοί προσπαθούν να σώσουν την ζωή τους με το να μένουν μακριά απο την Τουρκία.

Οι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού που ζήτησαν άσυλο αυτή την φορά είπαν πως φοβούνται οτι θα συσχετιστούν με την απόπειρα πραξικοπήματος και άρα φοβούνται για την ζωή τους.

Προκειμένου λοιπόν να αποφύγουν τα όποια παρατράγουδα απο την οργη του σουλτάνου – Ερντογάν ζήτησαν άσυλο στην Νορβηγία.

Η Νορβηγία με την σειρά της έδωσε άσυλο στους 5 Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι είχαν ανακληθεί στην γειτονική χώρα απο την Νορβηγία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Επιμένει η Τουρκία

Παρά την απόφαση της Νορβηγίας η Τουρκία ζήτησε άμεσα την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών κάτι πάντως που δεν φαίνεται πολύ πιθανό.

Μετά λοιπόν τον «πόλεμο» με την Ολλανδία, την Γερμανία, κτλ τώρα σειρά όπως όλα δείχνουν παίρνει και η Νορβηγία.

Σημειώνεται μάλιστα πως οι ΝΑΤΟικοί Τούρκοι αξιωματικοί έχουν τύχει της προστασίας της Νορβηγικής κυβέρνησης αφού χορηγήθηκε άδεια παραμονής και εργασίας και στις οικογένειες τους.

Αναλυτές στην Νορβηγία τέλος αλλά και σε άλλες ΝΑΤΟικές χώρες σημειώνουν πως υπάρχουν και σε άλλες χώρες της συμμαχίας τέτοια περιστατικά και αναρωτιούνται αν θα αλλάξει κάτι στην σχέση Τουρκίας – ΝΑΤΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ