Τουρκία: Η Ολλανδία χρωστάει λεφτά στον …Σουλτάνο!

Εμπρός…πίσω για την Τουρκία που ανακάλυψε oθωμανικά έγγραφα για να βρει οφειλές της Ολλανδίας προς την …Οθωμανική Aυτοκρατορία!

Πίσω, πολύ πίσω, στον χρόνο σκάβουν τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να ανακαλύψουν λόγους που θα έπρεπε να κάνουν τους Ολλανδούς ταπεινότερους έναντι των απογόνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η τουρκική προκλητικότητα ψάχνει δικαιολογίες για τις επιθέσεις κατα πάντων αλλά μάλλον ψάχνει σε λάθος κατεύθυνση.

Τώρα λένε πως οι Ολλανδοί τους χρωστάνε λεφτά. Πιο συγκεκριμένα χρωστάνε λεφτά στον Οθωμανική Αυτοκρατορία η οποία τους είχε ευεργετήσει!.

Το δάνειο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Ολλανδία

Τα τουρκικά ΜΜΕ λένε λοιπόν πως ένας σουλτάνος, ο σουλτάνος Μεχμέτ Ρεσάτ Χάν ο πέμπτος το μακρινό 1916 έδωσε δάνειο στην Ολλανδία η οποία είχε υποστεί καταστροφές απο πλημμύρες.

Στα τουρκικά αρχεία λέγεται απο τις ίδιες πηγές πως υπάρχει μάλιστα και ευχαριστήριο τηλεγράφημα απο την βασίλισσα της Ολλανδίας προς τον σουλτάνο, δια του τοπικού πρέσβη.

Λέγεται πως στο τηλεγράφημα η βασίλισσα της Ολλανδίας ζητούσε απο τον πρέσβη να μεταβιβάσει στην Οθωμανική Αυτοκρατορία τις ευχαριστίες της και να πεί πως τα λεφτά που έδωσαν έπιασαν τόπο.

Το βέβαιο είναι πως οι Τούρκοι θα συνεχίσουν τις αναδρομές στο παρελθόν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στο παρόν.

Άλλωστε το παρελθόν γράφεται εύκολα σήμερα κατα πως νομίζει ο καθένας.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ