Τουρκία: Ο Ερντογάν «παραίτησε» τον γαμπρό του από Υπουργό Οικονομικών μετά τον κεντρικό τραπεζίτη

ΑΛΜΠΑΪΡΑΚ

Την παραίτησή του φέρεται να υπέβαλε ο Μπεράτ Αλμπαϋράκ, Τούρκος υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σε είδηση που μεταδίδεται αυτή την ώρα ως έκτακτη, δεν αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο ενδέχεται να συνδέεται με τη μεγάλη υποτίμηση που έχει υποστεί η τουρκική λίρα το τελευταίο διάστημα και ειδικά την Παρασκευή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Την ανακοίνωση την έκανε ο ίδιος ο Μπεράτ Αλμπαϋράκ στο λογαριασμό του στο Instagram. «Αποφάσισα πως δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω στην θέση μου την οποία και κατέχω για περισσότερα από πέντε χρόνια λόγω προβλημάτων υγείας. Την επόμενη περίοδο θα περάσω τον χρόνο μου με τη μητέρα, τον πατέρα, τη σύζυγο και τα παιδιά μου τα οποία έχω παραμελήσει τα τελευταία χρόνια», έγραψε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ερντογάν μόλις χθές, απέλυσε και αντικατέστησε τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας μετά την πτώση της τουρκικής λίρας και τα διαδοχικά χαμηλά ρεκόρ έναντι του δολαρίου. Στη θέση διόρισε τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Νατζί Αγμπάλ,  ο οποίος είναι ο τρίτος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας σε 16 μήνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ