Η Τουρκία ό,τι κάνει το έχει πει και τώρα ετοιμάζεται για κάτι … σοβαρότερο…

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, Αντιστράτηγος ε.α., Γεωστρατηγικός Αναλυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής στο «Παρατηρητήριο Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας» *

 

Μελετώντας όλα αυτά τα χρόνια την Τουρκία και τον Ερντογάν έχουμε διαπιστώσει ότι όντως ό,τι “κάνει το έχει πει”!

Τώρα όμως είναι πολλά τα σημάδια που μας λένε ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μία “άλλη διαφορετική πίστα” για την οποία δεν έχει κάνει καμία από τις συνηθισμένες του αναγγελίες!

Λίγο η αποφυγή χρησιμοποιήσεως του όρου “Βορράς-Νότος” που χρησιμοποιούσαν πάντοτε οι Τούρκοι, λίγο οι αναφορές για “Τούρκους της Κύπρου” κάποιες συζητήσεις για “Κυπριακό Τουρκικό Κράτος” δείχνουν μία άλλη … ρότα.

Για μία ακόμα φορά η Άγκυρα “διάβασε” πολύ καλά τόσο τις δικές μας αντιδράσεις, χλευάζοντας μας μάλιστα ο Ερντογάν είπε ότι το πολύ πολύ να κάνουν καμιά… τηλεδιάσκεψη… που ούτε αυτή βεβαίως έγινε, όσο και τις αντιδράσεις της Διεθνούς Κοινότητος που περιορίστηκε στα γνωστά στερεότυπα περί… βαθιάς ανησυχίας, … αντιπαραγωγικών ενεργειών και υπονόμευση της…. ευρωπαικής της πορείας (κλαυσίγελως) και άλλες παρόμοιες κενές περιεχομένου δηλώσεις.

Κάποιοι μάλιστα ευσεβοποθιστές στην Ελλάδα για μία ακόμα φορά μπέρδεψαν την φαντασίωση με την πραγματικότητα.

Η Άγκυρα ξέρει ότι ακόμα ότι πέρα από της καταδίκες της Διεθνούς Κοινότητας και τις … κατάρες και τα μουτζώματα δεν θα τιμωρηθεί για ό,τι σοβαρότερο κάνει. Και ετοιμάζεται για κάτι …. σοβαρότερο!

Μου αρέσει που κάποιοι έχουν ακόμα ονειρώξεις με… Ελσίνκια!

 

*Ανάρτηση στο fb

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ