Τουρκία: Ο Χουλούσι Ακάρ πάει για αντιπρόεδρος με τον Ερντογάν;

Τι σοβαρό ενδεχόμενο κρύβει για την Τουρκία η προώθηση του Τούρκου Αρχιστράτηγου Χουλούσι Ακάρ στην θέση του αντιπροέδρου, από τον Ερντογάν;

Η νέα κρίση με την Τουρκία στήνεται πολύ προσεκτικά και με σκοπό να ωφελήσει τον Ερντογάν να γίνει ο απόλυτος νικητής στο επικείμενο δημοψήφισμα για τις εξουσίες του Τούρκου προέδρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία δημιουργεί και “παίζει” διάφορα σενάρια, ενώ στήνει και τεχνητά επεισόδια στο Αιγαίο, με μεγάλη ένταση.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής Χρήστος Μηνάγιας , μιλώντας στον 9.84 , αποκάλυψε ότι επίσημες Τουρκικές Υπηρεσίες υποστηρίζουν πως «μάζεψαν» παράνομους μετανάστες εντός της ελληνικής περιοχής Έρευνας και Διάσωσης.

Αυτό όπως είπε αν ισχύει είναι μια νέα, ιδιαίτερα προκλητική ενέργεια της Άγκυρας σε βάρος της Ελλάδος. Η ανακοίνωσή είναι της, η τουρκικής Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών (SGK).

Ο Χρήστος Μηνάγιας προχώρησε και νέες αποκαλύψεις για άκρως επικίνδυνες αλλαγές στο εσωτερικό της Τουρκίας όπου ο συντηρητισμός συναντά πλέον τον εθνικισμό σε όλες τις μορφές της διοίκησης και με ομπρέλα την επαναδιατύπωση ενός επιθετικού μουσουλμανισμού.
Ο Τούρκος Αριστράτηγος προωθείται να αναλάβει αντιπρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Μενάγια. Και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο!
Μετά το πραξικόπημα από την αλυσίδα διοίκησης έχουν περιθωριοποιηθεί οι ατλαντιστές και προάγονται ακραίοι ισλαμιστές.
Η στρατιωτική ηγεσία θα είναι ακραίοι εθνικιστές και ευρασιατιστές.Αυτό δηλαδή θα οδηγήσει τη χώρα να φθάσει σε Τουρκία όπως στη δικτατορία του Εβρέν, αλλά με εθνικιστές!

Ο. κ. Μηνάγια εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί η κλιμάκωση. Για τα εθνικά θέματα είπε η δημιουργική ασάφεια από πλευράς Ελλάδας, είναι ο,τι χειρότερο γιατί στέλνει λάθος μηνύματα.

Η Ελλάδα θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη ένα σοβαρό πράγμα. Το χρόνο που γίνεται καθετί, γιατί ο Ερντογάν κάθε φορά θα επιχειρεί να στρέψει τα πάντα σε όφελός τους ξυπνώντας εθνικιστικά αντανακλαστικά που τον ευνοούν για να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του τουρκικού δημοψηφίσματος.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ