Τούρκοι κομάντο: Τα αλλάζει όλα η Τουρκία – Τι ζητάει τώρα;

Οι Τούρκοι κομάντο της Αλεξανδρούπολης δεν μπορούν να μείνουν στην Ελλάδα λέει η Τουρκία. Η Άγκυρα όμως αυτή την φορά αιφνιδίασε την Αθήνα.

Η Τουρκία νιώθει πως η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με «τεχνικά ζητήματα» να καθυστερήσει ή και να ματαιώσει την έκδοση των κομάντο της Αλεξανδρούπολης.

Η διάκριση των εξουσιών και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι όπως φαίνεται έξω απο την κατανόηση της Τουρκίας η οποία νομίζει πως όλοι έχουν ενωθεί απέναντι της.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Τούρκοι κομάντο: Σοβαρότερη υπόθεση από τους 8 που ζήτησαν άσυλο!


Μετά την υπόθεση των 8 Τούρκων τώρα η Άγκυρα αλλάζει τακτική και αιφνιδιάζει την Αθήνα.

Θέλοντας να αποφύγει τον σκόπελο των δικαστικών διαδικασιών που μπορεί και πάλι να την αφήσει στα κρυα του λουτρού η Τουρκία προχώρησε σε ένα πρωτοφανές αίτημα.

Δεν ζητάει πια την έκδοση των δυο Τούρκων κομάντο όπως μπορεί να πράξει αλλά υποδεικνύει στην Ελλάδα να απελάσει τους δυο Τούρκους.

Επεμβαίνει δηλαδή σε μια απόφαση καθαρά εθνικού χαρακτήρα αφού την διαδικασία απέλασης την αποφασίζει μόνη της η χώρα υποδοχής και όχι κατόπιν σύστασης.

Στο υπουργείο Εξωτερικών μελετούν αυτή την νεα τακτική της Άγκυρας και προς το παρόν κρατούν στάση αναμονής χωρις να προχωρήσουν σε μια άμεση απάντηση.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, οι δύο άνδρες ανήκαν σε μία ομάδα περίπου 30 ανθρώπων, που σκόπευαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για πρώην στελέχη των τουρκικών ειδικών δυνάμενων που διαφεύγουν της σύλληψης από τις τουρκικές αρχές, από τον περασμένο Ιούλιο.

Σημειώνεται πάντως πως άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες αμφισβητούν οτι οι κομάντο ήταν στην ομάδα που θα δολοφονούσε τον Ερντογαν.

Οι δύο άνδρες, εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας και παραδόθηκαν στους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος Ορεστιάδας. Μάλιστα έχουν ήδη καταθέσει και αίτημα χορήγησης ασύλου, από τις 20 Φεβρουάριου.

Τι είπε ο Π. Καμμένος

Απο την άλλη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσφατα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανέφερε πως μόνο η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, κι όχι η κυβέρνηση, έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει για το μέλλον των δύο τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Μια τοποθέτηση που σίγουρα γνωριζαν οι Τούρκοι πριν ζητήσουν απο την Αθήνα να παραμερίσει την δικαιοσύνη και να πάρει πολιτική απόφαση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ