Τουρκία – εκλογές: «Τρέμει» το πόρισμα των παρατηρητών του ΟΑΣΕ ο Ερντογάν

Εκστρατεία αποδόμησης του ΟΑΣΕ έχει ξεκινήσει ο Ερντογάν καθώς τρέμει το πόρισμα των 400 παρατηρητών που θα βρεθούν στην Τουρκία για τις εκλογές.

 

 

Κρύος ιδρώτας έχει πιάσει το καθεστώς Ερντογάν που τρέμει το πόρισμα των διεθνών παρατηρητών για τις εκλογές. Έτσι με κάθε τρόπο προσπαθεί να υπονομεύσει το έργο τους και την ετυμηγορία τους. Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, σύμφωνα με το οποίο οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ σχεδιάζουν να προσβάλλουν τις εκλογές της Τουρκίας.

«Ορισμένοι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), οι οποίοι είναι στην Τουρκία για να παρακολουθήσουν τις εκλογές της Κυριακής, σχεδιάζουν να δημιουργήσουν χάος υποσκάπτοντας τη διαδικασία ψηφοφορίας», ισχυρίζεται το Anadolu.

Ο ΟΑΣΕ είναι ένας από τους οκτώ διεθνείς οργανισμούς που θα παρακολουθήσουν τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της Τουρκίας αναφέρει η εφημερίδα Ahval. Από το Μάιο η Οργάνωση είχε δηλώσει ότι θα στείλει αυξημένο αριθμό παρατηρητών σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογές.

Η Δύση έχει εκφράσει αμφιβολίες για το καθεστώς της αντικειμενικότητας και της ανεξαρτησίας που διεξάγονται αυτές οι εκλογές, ενώ έχουν εκφραστεί φόβοι ότι ο Ερντογάν θα επιχειρήσει αλλοίωση του αποτελέσματος μέσω της διαδικασίας μεταφοράς καλπών που του δίνει νόμος τον οποίο ψήφισε πρόσφατα.

Για το λόγο αυτό περίπου 400 παρατηρητές του ΟΑΣΕ έφθασαν για τις εκλογές της Κυριακής που θα διεξαχθούν κάτω από το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης της Τουρκίας.

Και η προσπάθεια αποδόμησης των παρατηρητών συνεχίζεται από το κρατικό πρακτορείο:

“Ορισμένοι παρατηρητές του ΟΑΣΕ δίνουν «τακτικές» σε στελέχη της αντιπολίτευσης σχετικά με το πώς θα αμφισβητήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών, ανέφερε η κρατική υπηρεσία, σημειώνοντας ότι οι παρατηρητές θα επικεντρώσουν την κριτική τους στις άνισες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στους υποψηφίους, αλλά και στον καταμερισμό δημόσιων πόρων προς όφελος του κυβερνητικού κόμματος AKP”.

Με τους ισχυρισμούς αυτούς συνεχίζει το κρατικό πρακτορείο, οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ θα επιχειρήσουν να σκιαγραφήσουν μια εικόνα μη αντικειμενικών και δίκαιων εκλογών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος σε συνέντευξή του επιτέθηκε κατά των παρατηρητών αμφισβητώντας εκ των προτέρων την κρίση τους.

“Οι ξένοι παρατηρητές έχουν μπερδέψει το ρόλο τους”, είπε ο Γιλντιρίμ και πρόσθεσε:

“Να παρακολουθήσουν τις εκλογές και να μην κάνουν πολιτική”

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ