Τουρκία: Κλιμακώνουν την ένταση με υπερπτήσεις στη Ρω στα 3.000 και στα 9.000 πόδια

ΤΟΥΡΚΙΚΟ F-16

Η Τουρκία συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο, με υπερπτήσεις που γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες αφού σήμερα κατέβηκαν στα 3.000 και στα 9.000 πόδια.

Την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί σχεδόν καθημερινά ευθέως το Καστελόριζο και «ρωτούν» γιατί θα πρέπει να έχει ΑΟΖ το ελληνικό νησί, σήμερα έρχεται με υπερπτήσεις πάνω από τη Ρω να προκαλέσει για ακόμα μία φορά.

Μάλιστα τη στιγμή που στην Άγκυρα πραγματοποιούνται πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας δύο τούρκικα F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τη νήσο Ρω πολύ χαμηλά στα 3.000 και στα 9.000 πόδια αντίστοιχα.

Αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας απαντά ουσιαστικά και στην πρωτοβουλία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να αναλάβουν σύντομα μία διπλωματική πρωτοβουλία για να συνδράμουν στην αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία.

Με τη σημερινή συμπεριφορά τους οι Τούρκοι δείχνουν προφανώς ότι δεν έχουν καμιά διάθεση για αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, αντίθετα κάνουν τα πάντα για να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ