Τουρκία: Πιο εκνευρισμένη δε γίνεται!

Νέο δείγμα εκνευρισμού από τη Τουρκία για την απελευθέρωση των οκτώ τούρκων αξιωματικών με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

 

 

Στο ανώτατο δυνατό επίπεδο έδειξε σήμερα η Τουρκία τον μεγάλο εκνευρισμό και θυμό της για την απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στην Ελλάδα. Ετσι μετά τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου με αήθη επίθεση στο Ελληνα Πρωθυπουργό, απειλές οτι θα απαγάγουν τους οκτώ τούρκους και σήμερα το πρωί τις προκλητικές υπερπτήσεις μαχητικών στο Αιγαίο εξέδωσε ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στο γνωστό ύφος και στύλ των τούρκων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Έχουμε πολλές φορές δηλώσει ότι καταδικάζουμε την άρνηση της Ελλάδας να επιστρέψει στη χώρα μας τους 8 προδότες πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου και την απελευθέρωση και την παροχή ασύλου σε έναν από αυτούς και ότι αναμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη να μην επαναλάβει αυτού του είδους τα λάθη με τέτοιες μονομερείς αποφάσεις.

Παρόλα αυτά, τις προηγούμενες μέρες μάθαμε ότι η Ελλάδα άφησε ελεύθερους και τους άλλους επτά φυγάδες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απελευθέρωση όλων των πραξικοπηματιών φυγάδων με μία διοικητική απόφαση που έχει σχέση με τη διαδικασία σύλληψής τους.

Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει στους πραξικοπηματίες να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει καταστεί η χώρα που εξασφαλίζει ένα ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες.

Μία χώρα που διατείνεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας, δεν είναι συμβατό ούτε με το διεθνές δίκαιο, ούτε με το δίκαιο της καλής γειτονίας να απελευθερώνει προδότες που επεχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα σε μία γείτονα χώρα για την κατάλυση της δημοκρατίας της.

Θα επιμείνουμε με αποφασιστικό τρόπο για την επιστροφή των πραξικοπηματιών προδοτών και την εκδίκασή τους στη χώρα μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ