Τουρκία: Προκαλεί η Άγκυρα για τους «εορτασμούς» στα Κόκκινα

«Από πάνω» πάει να βγει η Τουρκία, καθώς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δυσανασχετεί, για την καταδίκη των εορτασμών στα Κόκκινα από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

 

 

Την Ελλάδα καταδικάζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας άτυχη την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την επέτειο των γεγονότων του 1964 στα Κόκκινα, η οποία εορτάστηκε στα κατεχόμενα.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρεται στους «εορτασμούς» των Τ/Κ στα Κόκκινα, σημειώνοντας ότι «έπεσε στην αντίληψή μας για το θέμα αυτό μία ατυχής δήλωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών».

«Καταδικάζουμε με θλίψη αυτούς τους τελείως αβάσιμους και ψευδείς ισχυρισμούς που περιείχε στην ελληνική δήλωση για την υποστήριξη της Τουρκίας ως μητέρας πατρίδας και εγγυήτριας δύναμης στη θαρραλέα και περήφανη μάχη των Τ/Κ το 1964 εναντίον της κοινής φιλοδοξίας για ένωση και των προσπαθειών για εθνική εκκαθάριση από τους Ε/Κ και τους Έλληνες», αναφέρεται.

Για πολλά χρόνια, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ,  «το δίδυμο Ελληνοκύπριοι και Έλληνες χρησιμοποίησαν κάθε μέσο προκειμένου να προκαλέσουν το φόβο και να υποκινήσουν τη βία με σκοπό την εκδίωξη των Τουρκοκυπρίων από το νησί της Κύπρου μέσω εθνικής εκκαθάρισης. Αυτή η τελευταία δήλωση πιθανότατα πηγάζει από την προσπάθειά τους να καλύψουν το αίσθημα ενοχής που τους διακατέχει σχετικά με αυτές τις πράξεις».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΠΕΞ: Διεθνής πρόκληση η φιέστα στα κατεχόμενα για τη ρίψη χημικών και ναπάλμ

Να υπενθυμίσουμε ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του πριν δύο μέρες καταδίκασε την φιέστα που διοργάνωσαν οι τουρκοκύπριοι στα Κατεχόμενα για τα 53 χρόνια από τη ρίψη ναπάλμ.

«Με θλίψη καταγράφουμε τους εορτασμούς της Τουρκοκυπριακής ηγεσίας και μάλιστα του ίδιου του κ. Ακιντζί, για τα 53 χρόνια από την χρήση χημικών όπλων και τη ρίψη βομβών ναπάλμ από την πολεμική αεροπορία της Τουρκίας στη χερσόνησο της Τηλλυρίας.
Επρόκειτο για την πρώτη χρήση των απαγορευμένων χημικών όπλων στην ιστορία του πλανήτη μας», υπογράμμισε το υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: mignatiou.comΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ