Τουρκία: Τι συμβαίνει στον Στρατό και δηλητηριάζονται;

Φωτιές ανάβει δημοσίευμα τουρκικής ιστοσελίδας που συνδέει τις δηλητηριάσεις με πολιτικό κόμμα στην Τουρκία. Ποιο κρύβεται πίσω απο το σκάνδαλο;

 

 

Τούρκοι στρατιώτες που υπηρετούν στην Μανίσα μετά το βραδινό φαγητό μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με δηλητηρίαση.

Οι στρατιώτες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης και για την ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει την τροφοδοσία τους.

Να σημειώσουμε ότι αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό δηλητηρίασης που σημειώνεται μέσα σε λίγες εβδομάδες, αφού στα μέσα Μαΐου από την  ίδια Ταξιαρχία μετεφέρθηκαν στο νοσοκομείο επίσης λόγω παρόμοιας εντερικής λοίμωξης περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες, ενώ ένας στρατιώτης ο Husnu Ozel πέθανε λόγω ασθένειας που οφείλεται σε τροφή.

Συγκεκριμένα στο Κέντρο Εκπαίδευσης της 1ης Ταξιαρχίας στο στρατόπεδο ΣΧ Αριφ Σεϊχούν,  αρρώστησαν μετά από το φαγητό εκατοντάδες στρατιώτες.

Κάποιοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία σε νοσοκομεία , ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο ιατρείο του στρατοπέδου σύμφωνα με τη dailysabah.com.
Η βουλευτής Μανίσας του CHP Τουρ Γιλντίζ Μπιτσέρ όταν πληροφορήθηκε για το περιστατικό, μετέβη στο νοσοκομείο όπου και συνομίλησε με στρατιώτες και ανέβασε σχετικό βίντεο στο τwitter.

Στο βίντεο οι στρατιώτες παραπονιούνται πως οι αξιωματικοί τους κακοποιούν, τους φέρονται γενικά άσχημα και φυσικά εκφράζουν παράπονα για τα περιστατικά δηλητηρίασης.

Η τελευταία διαμάχη γύρω από τον στρατό της Τουρκίας περιλαμβάνει το πιο αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο του τουρκικού στρατού: τους στρατιώτες.

Ο Tur Yildiz Bicer, μέλος του κοινοβουλίου με το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) από τη Μανίσα, ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Fikri Isik.

Ο Bicer και αρκετοί βουλευτές του CHP ισχυρίστηκαν ότι οι ιδιοκτήτες της εν λόγω εταιρείας παροχής υπηρεσιών τροφίμων ήταν προηγουμένως προστατευμένοι από έρευνα λόγω των συνδέσεών τους με το κυβερνών κόμμα AKP.
Επιπλέον, τα μέλη του CHP ισχυρίστηκαν ότι το AKP και οι βουλευτές του MHP αρνήθηκαν να ξεκινήσουν κοινοβουλευτική έρευνα μετά το πρώτο περιστατικό του Μαΐου.

Τώρα πια που ο κόμπος έφτασε στο χτένι και τα περιστατικά διαδέχονται το ένα το άλλο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Fikri Isik ανακοίνωσε την ακύρωση του συμβολαίου με την εταιρεία που προσέλαβε για να προετοιμάσει τα τρόφιμα των στρατιωτών.

Ένω δεν ξέχασε τις γνωστές μεγαλοστομίες ότι «θα ζητήσει απαντήσεις για τα επεισόδια ακόμη και αν [ο δράστης] ήταν ο αδελφός του».armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ