Τούρκικα νεύρα πάνω από το Αιγαίο – Νέες υπερπτήσεις και απάντηση Καμμένου

Τούρκικοι «ψευτοτσαμπουκάδες» σήμερα στο Αιγαίο, με υπερπτήσεις και παραβιάσεις του FIR Αθηνών.

 

Λίγα λεπτά μετά το tweet του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για «Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες» πάνω από το Αιγαίο. Οι «γείτονες» ξεσαλώνουν εκνευρισμένοι, πραγματοποιώντας απανωτές υπερπτήσεις από νωρίς το πρωί.

Στις 10:43 τούρκικα F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν συνεχόμενες υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά, αποδεικνύοντας ότι τόσο τα λόγια του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη όσο και του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου τους ενόχλησαν ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 σχηματισμός δύο τουρκικών F-16 εισήλθε στις 10:43 στο FIR Αθηνών και εκτέλεσε υπερπτήσεις ως ακολούθως: Την 10:43, 10:48 και 10:59 άνωθεν ν. Οινουσσών στα 25.000 πόδια

Την 10:51 ένα F-16 άνωθεν νήσου Οινουσσών στα 25.000 πόδια και ένα F-16 άνωθεν νήσου Παναγιά στα 25.000 πόδια.

Ο τούρκικος σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 11:00.

Να σημειωθεί ότι κατά την πάγια τακτική της Πολεμικής Αεροπορίας όσα αεροσκάφη εισέρχονται εισέρχονται παράνομα στο FIR Αθηνών αναχαιτίζονται και «στέλντονται» πίσω.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε συνάντηση που είχε χθες με τους στρατιωτικούς συντάκτες ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι σε περίπτωση που «οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος μετά τις χθεσινές του δηλώσεις για ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ σήμερα – μετά και τις πρωινές παραβιάσεις στις 8:43 – με ανάρτησή του στο twitter είπε: «Η ΤΠΚ του Πολεμικού μας Ναυτικού ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα μαζί με τους άλλους υπερασπιστές του Αιγαίου της ΔΑΝ Μεγίστης δένουν με τους Ακρίτες του μαγευτικού Καστελόριζου. Σήμερα όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ