Τουρκικές «αβρότητες» στο Αιγαίο ανήμερα της γιορτής της ΠΑ

Ανήμερα της γιορτής της ΠΑ και οι Τούρκοι αποφάσισαν να τηρήσουν το πρωτόκολλο που υπάρχει για τις γιορτές και την αποφυγή εντάσεων και παραβιάσεων.
 
Μετά τις παραβιάσεις περάσαμε στις …ευγένειες από τους Τούρκους, ανήμερα της γιορτής των Ταξιαρχών και της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, οι Τούρκοι σήμερα ακολούθησαν το πρωτόκολλο που υπάρχει για τις γιορτές και την αποφυγή εντάσεων και παραβιάσεων και για πρώτη φορά έκαναν αίτηση άδειας των τούρκικων αεροσκαφών προκειμένου να εισέλθουν στο FIR Αθηνών.
Αναλυτικότερα ο Πάνος Καμμένος είπε στη Βουλή: «Σήμερα, ημέρα της γιορτής των Ταξιαρχών και της Πολεμικής Αεροπορίας είχαμε μια σημαντική εξέλιξη. Ξέρετε ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο σε σχέση με τις γιορτές για την αποφυγή εντάσεων και παραβιάσεων. Για πρώτη φορά είχαμε αίτηση αδείας των τουρκικών αεροσκαφών να εισέλθουν στο FIR Αθηνών. Εάν προχωρήσουμε, λοιπόν, έχοντας την ισχύ, που αποτρέπει τον οποιονδήποτε να προκαλέσει, με μια θετική ματιά στο μέλλον, με την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών, θα μπορέσουμε να χτίσουμε το μέλλον της πατρίδας».
Ωστόσο θα πρέπει να θυμηθούμε ότι μόλις πριν δύο μέρες το «κοντέρ» των παραβιάσεων είχε γράψει 47 παραβιάσεις, οπότε τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας θεωρούν ότι αυτές οι ξαφνικές «αβρότητες» από τους γείτονες θα είναι μάλλον προσωρινές και οι Τούρκοι θα επανέλθουν στον παλιό …κακό εαυτό τους.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ