Οι τούρκικες «κουτοπονηριές» στο Αιγαίο με ακύρωση NAVTEX, παραβιάσεις και υπερπτήσεις

F-16 ΤΟΥΡΚΙΚΑ

armynow.gr google news

Την ώρα που η Τουρκία, διά στόματος Ερντογάν, επιδίδεται σε ιδιαίτερα προκλητική ρητορική, με ακύρωση NAVTEX επιχειρεί να το «παίξει» το καλό παιδί της Μεσογείου.

Μετά το τούρκικο πολεμικό ναυτικό που ακύρωσε NAVTEX για ασκήσεις στην 28η Οκτωβρίου, σειρά είχε η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού όπου με σημερινή Navtex ακύρωσε παλαιότερη, η οποία ενεργοποιούσε το πεδίο βολής «Καράβια» στο Μυρτώο πέλαγος την 29η Οκτωβρίου.

Μοναδικός «κερδισμένος» ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος μπορεί να υπερηφανεύεται για την «ευελιξία και την εποικοδομητική στάση» τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας, ωστόσο κάτι τέτοιο μάλλον αποτελεί κίνηση «στάχτη στα μάτια» από την πλευρά της Άγκυρας, καθώς κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ξαφνικά φιλοτιμήθηκε και θέλησε να σεβαστεί το μορατόριουμ της Συμμαχίας για τις εθνικές εορτές.

Γιατί δεν δεν είναι τυχαίο που σήμερα και εν μέσω ακραίων προκλητικών δηλώσεων του προέδρου Ερντογάν απέναντι σε όλη την Ευρώπη, από τη μια να το «παίζει» υποχωρητική στην Ελλάδα και από την άλλη και μετά από καιρό να προχωράει σε μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων. Τα τούρκικα μαχητικά προχώρησαν σε 34 παραβιάσεις και 2 υπερπτήσεις από δύο ζευγάρια F-16, ακόμα και στα 5.500 πόδια πάνω από τα μικρονήσια Ανθρωποφάγοι.

Αναλυτικά οι τούρκικες παραβάσεις και παραβιάσεις, πάντα με την «καλή» θέληση της Άγκυρας.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 26η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2 (2×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 4 (2 CN-235 και 2 Ε/Π)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 8

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 7

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 34 (από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1

ΠΕΡΙΟΧΗ : Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Δύο εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις τουρκικών Α/Φ F-16.

2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ