Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες

Nέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπολύει το Τουρκικό ΥΠΕΞ με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

 

 

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες». Με τη φράση αυτή χαρακτηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) να αφεθεί ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ένας από τους οχτώ τούρκους στρατιωτικούς που ήρθαν στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Η Άγκυρα διαμηνύει μάλιστα ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για να επιστρέψουν οι τούρκοι αξιωματικοί στην Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι το ΣτΕ αποφάσισε χθες τη μη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στον τούρκο αξιωματικό, Σουλειμάν Οζκαινακτσί, για τον οποίο η ελληνική πολιτεία είχε ασκήσει ένδικο μέσο, όταν του χορηγήθηκε άσυλο από την αρμόδια επιτροπή.

Ο Οζκαινακτσί ήταν ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου με το οποίο οι «8» κατέφυγαν στην Ελλάδα και θα τελεί υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας από τις αρχές, και βέβαια δεν θα μπορεί να φύγει στο εξωτερικό, έως ότου εκδοθεί η οριστική απόφαση για την χορήγηση σ’ αυτόν ασύλου, δηλαδή μετά την συζήτηση που θα γίνει στο ανώτατο δικαστήριο στις 4 Μαΐου.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Τουρκίας αναλυτικά:

«Χθες μαθεύτηκε ότι το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να απελευθερώσει τον Σουλειμάν Οζκαινακτσί, έναν από τους οχτώ πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, καθώς συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος τις 15 Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους, η απόφαση έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες προφυλάξεις όσον αφορά τον προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, και αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Επιπρόσθετα, οι ελληνικές αρχές είναι υπό πίεση να ανακοινώσουν ότι άλλοι πραξικοπηματίες θα απελευθερωθούν στις προσεχείς ημέρες. Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί ως μια απλή εφαρμογή της διάρκειας της κράτησης, όπως υποστηρίζουν οι ελληνικές αρχές.

Η ελληνική δικαιοσύνη έθεσε τις βάσεις για ένα τέτοιο αποτέλεσμα, το οποίο έβλαψε τη συνείδηση των πολιτών, απορρίπτοντας επανειλημμένα τον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών για να κριθούν δημοκρατικά στη χώρα μας.

Παραμένουμε δεσμευμένοι στον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών και την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων στη χώρα μας».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ