Τούρκοι πιλότοι πέταξαν για πρώτη φορά με F-35 στις ΗΠΑ

ΤΟΥΡΚΙΚΟ F-35

Παρά τις υπογραφές και τις απειλές Τραμπ για τη μη παράδοση των F-35 στην Τουρκία, χθες εκπαιδεύτηκε ο πρώτος Τούρκος πιλότος στις ΗΠΑ.

 

Μπορεί οι ΗΠΑ με νομοσχέδια να «παγώνουν» την παράδοση των F-35 στην Τουρκία, ενώ την ίδια ώρα ανησυχούν για την απόκτηση των S-400 από τη Ρωσία, ωστόσο η εκπαίδευση στα F-35 των Τούρκων πιλότων καλά κρατεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yenisafak που αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, χθες ένας Τούρκος πιλότος πραγματοποίησε την πρώτη πτήση με αεροσκάφος F-35 στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο συνεχούς εκπαίδευσης.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα στις αρχές Ιουλίου, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι οι τούρκοι πιλότοι και το προσωπικό συντήρησης εκπαιδεύονται κανονικά στο αεροσκάφος F-35 στην πολιτεία της Αριζόνα.

Τον Ιούνιο, η Τουρκία παρέλαβε επίσημα το πρώτο αεροσκάφος σε τελετή στο Forth Worth του Τέξας. Η Τουρκία σχεδιάζει να πάρει 100 μαχητικά stealth αεροσκάφη τα επόμενα χρόνια.

Φωτογραφία από την εκπαίδευση του πρώτου Τούρκου πιλότου

Η Τουρκία βρίσκεται στο πρόγραμμα F-35 από το 1999. Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην παραγωγή του αεροσκάφους. Η Alp Aviation, η AYESAS, η Kale Aviation, η Kale Pratt Whitney και η Turkish Aerospace Industries παράγουν εξαρτήματα για τον πρώτο αεροσκάφος F-35.

Πηγή: Yenisafak, TRT, Savunmasanayist

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ