Τους πιλότους των Canadair επισκέφθηκε ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς – ΦΩΤΟ

Το προσωπικό της ΠΑ στην βάση των Canadair στην Ελευσίνα επισκέφτηκε και ευχαρίστησε  ΓΓΠΠ για την αυτοθυσία τους στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών

 

Την βάση των Canadair επισκέφτηκε σήμερα, 19 Αυγούστου 2019, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας (ΔΑΥ) στην Ελευσίνα. Ο Γενικός Γραμματέας ξεναγήθηκε στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (355ΜΤΜ) και στο κλιμάκιο της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων & αεροπυρόσβεσης, στις οποίες βρίσκονται τα αεροσκάφη Canadair CL- 215 και Canadair CL- 415, αντίστοιχα.

Οι ανωτέρω Μοίρες έχουν ως αποστολή τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αεροπυρόσβεσης στην ελληνική επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό, καθώς και την εκτέλεση αποστολών έρευνας – διάσωσης.

Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας για την αυτοθυσία του κατά το δύσκολο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών και εξέφρασε το θαυμασμό του για τις ηρωικές προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά κάτω από δύσκολες συνθήκες προκειμένου να προστατεύουν την ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών.

Επίσης, επισκέφθηκε και τα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου “Sikorsky S-64” όπου συνομίλησε με τους χειριστές και τεχνικό προσωπικό.

Τον Γενικό Γραμματέα, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Ματθαιόπουλο, καθώς και τον Διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), Υποστράτηγο ΠΣ Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο, υποδέχτηκε ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) Υποπτέραρχος Αθανάσιος Σαββόπουλος.

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ CANADAIR

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ CANADAIR

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ CANADAIR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ