Οι Τρελοί Πιλότοι και η Ακαταμάχητη Αεροπορική Τακτική

Κάποτε, όχι πολλά χρόνια πριν, υπηρετούσε στην Πολεμική μας Αεροπορία ένα δίδυμο πιλότων. Οι δύο πιλότοι, συμμαθητές στη Σχολή Ικάρων, πολλοί ικανοί χειριστές και πολύ φίλοι, είχαν μια ιδιαίτερη συμπάθεια στο ωραίο φύλο και την εξέφραζαν με κάθε τρόπο και μέσο.

Διέθεταν όμως και μια τακτική προσέγγισης η οποία είχε συντριπτικά μεγάλη επιτυχία και η αποτελεσματικότητα της άγγιζε το άριστα.

Ποιά ήταν αυτή; Ως γνωστόν ένα μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού ενθουσιάζεται με τα επαγγέλματα τα οποία χαρακτηρίζονται από έκκριση μεγάλης ποσότητας αδρεναλίνης. Ένα από αυτά είναι και το επάγγελμα του πιλότου. Οι δύο φίλοι και συμμαθητές λοιπόν, είχαν κατασκευάσει μια σειρά ηρωικών κατορθωμάτων για τις πτητικές τους εμπειρίες στο Αιγαίο κι όχι μόνο. Πτήσεις σε δύσκολες συνθήκες, αερομαχίες, τρέλες με τ’ αεροπλάνα, υπερπτήσεις σε “περίεργα” μέρη, διελεύσεις από τον Ισθμό της Κορίνθου και τη γέφυρα του Ευρίπου και πολλές άλλες φανταστικές ιστορίες.

Έτσι κάθε φορά που γνώριζαν κυρίες που έδειχναν ενδιαφέρον, ο ένας έκοβε κι ο άλλος έραβε. Οι κυρίες εντυπωσιάζονταν και αφού είχαν και τη επιβεβαίωση των λεγομένων τους, πίστευαν πως είχαν να κάνουν με υπερήρωες. Κι εκεί κάπου τα πράγματα απλοποιούνταν.

Οι πιλότοι μας λοιπόν καθώς πέρναγαν τα χρόνια, όντας και οι δύο εργένηδες, είχαν εξελίξει τόσο πολύ την τακτική τους που την είχαν διανθίσει και με ιστορίες για κυρίες προερχόμενες από το εξωτερικό, μιας και συχνά πυκνά ταξίδευαν για διάφορες αποστολές, εκπαιδεύσεις και ασκήσεις.

Σε μία από αυτές τις ασκήσεις σε ΝΑΤΟϊκή βάση γνώρισαν δύο κυρίες “αμερικανικής ονομασίας και προελεύσεως”, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, με τις οποίες όπως συνηθίζεται στις περιπτώσεις αυτές κανόνισαν ένα βράδυ να βγουν στην πόλη (εκτός αεροπορικής βάσης) για ένα ποτό.

Εκεί λοιπόν άρχισαν να αφηγούνται μια ιστορία για το τι έκαναν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το σενάριο περιείχε πραγματικά και φανταστικά γεγονότα και φυσικά πλήθος εντυπωσιακών υπερβολών. Η μία εκ των δύο κυριών, καθόταν ατάραχη και άκουγε τις ιστορίες χωρίς να δείξει τον παραμικρό ενθουσιασμό και όταν η αφήγηση έφτανε στην υπερβολή έβαζε τα γέλια. Το γεγονός, αντί να κάνει τους δύο φίλους να υποπτευτούν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, τους παρακινούσε να αφηγούνται ακόμη μεγαλύτερες υπερβολές και να αλληλοεπιβεβαιώνονται διαρκώς.

Και όταν πια είχε αρχίσει να περνάει η ώρα, η κυρία που περιγράψαμε τους ευχαρίστησε γιατί είχε περάσει υπέροχα με τις φανταστικές ιστορίες τους και τις κουτές υπερβολές τους. Οι δύο φίλοι αντέδρασαν και επέμειναν πως όλα όσα είχαν πει ήταν αλήθεια. Κι εκεί έπεσε η κατραπακιά: Η κυρία τους ανακοίνωσε πως ήταν εκπαιδεύτρια και αξιολογήτρια την περίοδο που εκείνοι περιέγραφαν, στο συγκεκριμένο τύπο αεροπλάνου που πέταγαν και πως ποτέ δεν είχε ακούσει ή έστω δεί τα ονόματά τους.

Τη συνέχεια δεν τη λέμε, αφήνουμε τη δικιά σας φαντασία να δημιουργήσει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ