Τρίπολη: Γιόρτασε το ιστορικό 11ο Σύνταγμα Πεζικού (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το 11ο Σύνταγμα Πεζικού γιορτάζει. Το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ προβάλλει την γιορτή και στην Τρίπολη ελπίζουν να γιορτάσουν και του χρόνου.

9 Μαρτίου 2017, Τρίπολη. Εορτή της Γενέθλιας Ημέρας του 11ου Συντάγματος Πεζικού.Το 11ο ΣΠ συγκροτήθηκε το Μάρτιο του 1897 στη Λάρισα.

Μέσα σε λίγες λέξεις το γραφείο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού δίνει το στίγμα του ηρωικού 11ου Συντάγματος Πεζικού, που απο την Λάρισα βρέθηκε στην Τρίπολη και τώρα είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσει την πορεία του στο στρατόπεδο «Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη» ή θα «ανασχηματιστεί» λόγω της περίφημης αναδιάρθωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως αναφέρει το ΓΕΣ για το 11ο Σύνταγμα Πεζικού:
«Έλαβε µέρος σε όλους τους αγώνες του Έθνους µε πλούσια σε ηρωισµό δράση.Ιδιαίτερα διακρίθηκε στη Μικρασιατική εκστρατεία και γι’ αυτό η σηµαία του τιµήθηκε µε τον Ταξιάρχη του Αριστείου Ανδρείας.
Στις 2 Μαΐου του 1941 διαλύθηκε και συγκροτήθηκε εκ νέου το 1945 ως ΚΕΝ. Από το 1965 µέχρι σήµερα έχει έδρα το Στρατόπεδο “Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη” µε έδρα την Τρίπολη».

Για την ιστορία απλά να συμπληρώσουμε πως το 11ο ΣΠ είναι αυτό που κατέλαβε το ύψωμα Σοπότι στις επιχειρήσεις για την απελευθέρωση του Αργυροκάστρου υπό την διοίκηση του συνταγματάρχη πεζικού Ιωάννη Κουδούνα, και βεβαίως πως η προσφορά του συνεχίστηκε στα χρόνια.

Όπως και η κοινωνική προσφορά του πχ στις πυρκαγιές στην Δημητσάνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ