Τροπολογία για Α/Ω από F-16: Σήμερα συνεδριάζουν οι Επιτροπές στη Βουλή

ΒΟΥΛΗ

Συνεδριάζουν σήμερα η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων και η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας – Εξωτερικών Υποθέσεων για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα από τη σύμβαση για την αναβάθμιση των F-16.
 
Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου αναμένεται σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων και της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας – Εξωτερικών Υποθέσεων, σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε ο ΥΕΘΑ για τα  αντισταθμιστικά ωφελήματα ύψους 230 εκ. ευρώ από τη σύμβαση για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Μετά από μια έντονη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής που πραγματοποιήθηκε πριν δύο ημέρες, και στην οποία τόσο βουλευτές της αντιπολίτευσης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ έβαλλαν «ομαδόν» κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας κρίθηκε αναγκαίο να συζητηθεί το θέμα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από τη σύμβαση στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας – Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.
Όπως αναμένεται ο Πάνος Καμμένος θα ενημερώσει διεξοδικά τις επιτροπές για την τροπολογία του ΥΠΕΘΑ που περιλαμβάνει τα αντισταθμιστικά ωφελήματα της σύμβασης για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin.
Στην κοινή συνεδρίαση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι τόσο της ΕΑΒ, όσο και του Σωματείου Εργαζομένων σε αυτήν, του ΣΕΚΠΥ και της ΕΕΛΕΑΑ, ενώ αν όλα πάνε καλά η τροπολογία αναμένεται να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.
Στην προχθεσινή συζήτηση της τροπολογίας, στη Βουλή και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών από όλα τα κόμματα, ο Πάνος Καμμένος δεσμεύτηκε να παρουσιάσει στις επιτροπές αναλυτικά στοιχεία για το πώς θα υλοποιηθεί η σύμβαση των 230 εκ. ευρώ αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την Lockheed Martin. Ο υπουργός επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ωφεληθούν πρώτα και κύρια η ΕΑΒ και στη συνέχεια και άλλες αμυντικές βιομηχανίες της χώρας.
Να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι έκτακτη και θα πραγματοποιηθεί πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ αλλά και του κρίσιμου ραντεβού του Πάνου καμμένου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.Πρέπει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση θα διεξαχθεί λίγο πριν την συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και του κρίσιμου ραντεβού του ΥΕΘΑ και Προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ