Τσαβούσογλου: Θα κλείσουμε το Ιντσιρλίκ αν οι ΗΠΑ επιμείνουν στις κυρώσεις

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Το ενδεχόμενο να κλείσει την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ για τους Αμερικανούς εξετάζει η Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 προκειμένου να αγοράσει τα αμερικανικά συστήματα Patriot.

Το ενδεχόμενο να κλείσει την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ για τους Αμερικανούς εξετάζει η Τουρκία.

Αυτό ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έκανε γνωστό πως κάτι τέτοιο είναι πιθανό ως απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις για την αγορά των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400.

«Θα σκεφτούμε το χειρότερο σενάριο και θα αποφασίσουμε. Αν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, τότε το ζήτημα των βάσεων του Ιντιρλίκ και του Κιουρετσίκ μπορεί να μπει στην ατζέντα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι η Άγκυρα δεν θα υποστηρίξει το σχέδιο του ΝΑΤΟ για προστασία των βαλτικών κρατών μέχρις ότου η συμμαχία υιοθετήσει ένα σχέδιο για την προστασία της Τουρκίας από την «τρομοκρατική» απειλή.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι παρά την αντίδραση των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ δεν επέκρινε ποτέ την Άγκυρα για την αγορά των S-400.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι Τουρκία και ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για την επίλυση των διαφορών τους αναφορικά με τους S-400

Ωστόσο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κάνει σαφές πως η χώρα του δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας για να προμηθευτεί τους αμερικανικούς Patriot.

 

Πηγή: sputnik

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ