Το «τσεκούρι» στις συντάξεις στριμώχνει τη κυβέρνηση!

Τη τιμητική τους θα έχουν οι Στρατιωτικοί στη «σφαγή» των συντάξεων που έρχεται με περικοπές ακόμα και 300 ευρώ και έχουν ήδη στριμώξει την κυβέρνηση

 

 

Άγρια στριμωγμένη φαίνεται να βρίσκεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επτά μήνες πριν τη λήξη του έτους οπότε θα πρέπει να υλοποιήσει το νέο πετσόκομα σε περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχους. Ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς θα φέρει στις συντάξεις του Δεκεμβρίου (προπληρώνεται ο Γενάρης) κόψιμο στο 25 – 30% των συνταξιούχων εώς 18% ή 300 ευρώ.

Και σε αυτή τη «σφαγή» την τιμητική τους θα έχουν οι Στρατιωτικοί. Ειδικά, όσοι έχουν αρκετά χρόνια υπηρεσίας, αναμένεται να παρουσιάσουν διαφορές παλαιών – νέων συντάξεων ενδέχεται να υπερβούν ακόμα και το ποσό των 300 ευρώ. Ο λόγος είναι ότι στα έτη υπηρεσίας τους δεν θα προσμετρηθούν ως διπλά τα χρόνια σε μάχιμες μονάδες, παρά μόνο τα πραγματικά χρόνια υπηρεσίας, για τα οποία έχουν πληρωθεί εισφορές.

Μπορεί λοιπόν το επικοινωνιακό επιτελείο και τα στελέχη της κυβέρνησης να δίνουν μάχη προπαγανδίζοντας ότι τον Αύγουστο βγάζουν τη χώρα από τα μνημόνια και μάλιστα με μια καθαρή έξοδο αλλά τα απόνερα της διαπραγμάτευσης δεν της επιτρέπουν να πανηγυρίσει και μάλλον χαλάει και το όλο αφήγημα.

Είναι εμφανή η δυσκολία να χειριστούν αυτό το νέο «πετσόκομα» και φάνηκε από τις αντικρουόμενες δηλώσεις. Άλλος λέει οι περικοπές θα γίνουν σίγουρα, άλλος θα τις επαναδιαπραγματευτούμε, άλλος θα καλύψουμε τη διαφορά από τα υπερπλεονάσματα κ.α..

Το μόνο σίγουρο και δεδομένο όμως σήμερα είναι ότι θα έχουμε νέες μειώσεις σε μεγάλο αριθμό συντάξεων ακόμα και κάτω από τα 1000 ευρώ και αυτό δεν αλλάζει.

Για να είμαστε βέβαια ακριβοδίκαιοι έχει δίκιο η κυβέρνηση όταν αντιδρά και καταγγέλει υπερβολικά δημοσιεύματα που τσουβαλιάζουν και τρομοκρατούν το σύνολο των συνταξιούχων. Οι περικοπές των συντάξεων δεν αφορούν όλους και οι μειώσεις θα κυμανθούν από 2% έως 18%. Αυτός βέβαια που τον Δεκέμβρη θα δει κομμένη τη σύνταξη για μια ακόμα φορά δεν τον ενδιαφέρει για το υπόλοιπο 75% και αυτός που θα δει 300 ευρώ λιγότερα στο λογαριασμό δεν τον αφορά αν κάποιος άλλος του κόπηκαν μόνο 10 ευρώ.

Ο κάθε συνταξιούχος είναι μοναδικός όπως και το νοικοκυριό του και το κόψιμο της σύνταξης είναι βαθιά πληγή στο «αριστερό» προφίλ της κυβέρνησης και δεν ξέρουμε αν προλαβαίνει και αν καταφέρει να εμποδίσει αυτή την εξέλιξη. Αν όχι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για εκείνη και ο κόσμος δε συγχωρεί και φυσικά δε καταλαβαίνει από δικαιολογίες ότι την υποχρέωσαν, την πίεσαν κ.α..

Υ.Γ. Η κυβέρνηση θα πάρει σίγουρα την ευθύνη για το κόψιμο των συντάξεων αλλά για να μη ξεχνιόμαστε πρέπει το ίδιο να πάρουν την ευθύνη και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και καλούσαν την κυβέρνηση να κλείσει τις αξιολογήσεις όπως να ΄ναι…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ