Τζ. Πάιατ και ΥΠΕΞ καταδικάζουν την επίθεση Ρουβίκωνα στην αμερικάνικη πρεσβεία

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΠΟΓΙΕΣ

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ καταδίκασε με ανάρτησή του στο twitter την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην αμερικάνικη πρεσβεία.
 
 
«Καταδικάζω τον χαζό και παράλογο βανδαλισμό που έγινε το πρωί στην πρεσβεία των ΗΠΑ». Με τα λόγια αυτά ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, καταδίκασε μέσω twitter την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ.
Ο Τζέφρι Πάιατ στην ανάρτησή του, αρχικά ευχήθηκε καλή χρονιά και στη συνέχεια λέει ότι  επέστρεψε στην Ελλάδα και ευχαριστεί την Ελληνική Αστυνομία για την «γρήγορη δράση της», μετά την επίθεση με μπογιές.
Στο tweet του ο Αμερικανός πρέσβης  επισημαίνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πολιτικές διεργασίες με τις ΗΠΑ και ο ίδιος θα απέχει από την επικαιρότητα.
Ολόκληρο το tweet του πρέσβη:
«Καλή Χρονιά! Χαίρομαι που επέστρεψα στην Ελλάδα! Κατά την διάρκεια της τρέχουσας συγκυρίας (shutdown) στην αμερικανική κυβέρνηση, θα έχω λιγότερη δημόσια παρουσία στην καθημερινότητά μου, αλλά θέλω να καταδικάσω τον χαζό και παράλογο βανδαλισμό που έγινε το πρωί στην πρεσβεία των ΗΠΑ και να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία για την γρήγορη δράση της».
 

Την επίθεση με χρώματα στην αμερικάνικη πρεσβεία καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:
«Καταδικάζουμε τη ρίψη χρωμάτων βαφής, από μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας, στο προαύλιο της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.
Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, που ενισχύεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και την περιοχή.
Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ