UAV: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Έτσι θα τα πάρει η Ελλάδα

UAV: Το μέλλον είναι στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη λένε πολλοί. Η χρησιμότητα τους είναι δεδομένη. Έτσι θα τα πάρει άμεσα η Ελλάδα.

Θα μπορούσε να είναι μια είδηση που σχετίζεται με το έθιμο της ημέρας για πρωταπριλιάτικες ειδήσεις αλλά δεν είναι.

Η χώρα μας ετοιμάζεται να βάλει και πάλι το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει ξένης κατασκευής Μ.Ε.Α.

Αντί να ενισχύσει ελληνικές προσπάθειες, ελληνικά ερευνητικά προγράμματα, σε πανεπιστήμια αλλά και στρατιωτικές σχολές και υπηρεσίες όπου αξιωματικοί και πολιτικοί υπάλληλοι έχουν αποδείξει οτι μπορούν να κάνουν θαύματα και μάλιστα με μικρότερο κόστος.

UAV με …leasing!

Η χώρα μας προχωράει ακάθεκτη στην κατάρτιση όρων για διακρατική συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποκτήσει με χρονομίσθωση μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV κατηγορίας MALE για την Πολεμική Αεροπορία.

Πρόκειται για UAV μέσου ύψους – μεγάλης αυτονομίας τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιούνται για την «αστυνόμευση» του FIR Αθηνών.

Η χρήση τους όμως θα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες υπηρεσίες (π.χ. επιτήρηση δασών),να γίνεται επ΄ωφελεία και του Στρατού, και του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και άλλων φορέων.

Όπως λέγεται η απόκτηση τους ήταν αναγκαία και έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Απο την άλλη βέβαια αυτό που παραμένει ως πικρία είναι γιατί η Ελλάδα δεν δοκιμάζει να αξιοποίησει το δυναμικό και τις υποδομές της για να αναπτύξει το δικό της UAV.

Σχετική προσπάθεια άλλωστε είχε γινει με τον «ΠΗΓΑΣΟ»

Σχολείο στην Πολεμική Αεροπορία για τα ΜΕΑ

Πρόσφατα πάντως πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, η τελετή αποφοίτησης στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ) και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), που ολοκλήρωσαν τη θεωρητική εκπαίδευση σε διαδικασίες χειρισμού μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΜΕΑ).

 

Επίσης και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ATA) έγινε σύσκεψη των Διοικητών των Πολεμικών Μοιρών αεροσκαφών, των Μοιρών Εκπαίδευσης Αέρος – Εδάφους (ΜΕΑΕ), του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) και της Μοίρας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Μ/ΜΕΑΦ).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ