Βαληνάκης: «Ο Δένδιας εξέφρασε την αγανάκτηση και την καταπίεση κάθε Έλληνα» – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ιωάννης Βαληνάκης καθηγητής στον τομέα των διεθνών σχέσεων και πρώην βουλευτής και υφυπουργός εξωτερικών στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή μίλησε στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή για το τι κρύβει η επιλογή Δένδια να σηκώσει το γάντι στη προχθεσινή συνέντευξη τύπου

Μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Ο κ.Δένδιας εξέφρασε χθες την καταπιεσμένη αγανάκτηση ποιοι νιώθει ο Ελληνικός λαός, από την αρχή της κρίσης με την Τουρκία, από την αρχή δηλαδή του 2020, πριν από ένα χρόνο. Για τις συνεχείς δηλαδή προκλήσεις, τις ιταμές προκλήσεις και προσβολές που δέχεται από την Τουρκία.

Άγγιξε ευαίσθητες χορδές κάθε Έλληνα, που αν θέλετε, κουράστηκε, εγώ έτσι το αισθάνομαι, γιατί είδα ένα πρωτοφανές κύμα υποστήριξης στα κοινωνικά μέσα, στον κ. Δένδια,

και αυτό εξηγείται ακριβώς, επειδή είχε κουραστεί, με μια πολιτική, θα την πως έτσι λαϊκά, σε φτύνει η άλλη πλευρά και εσύ λες ψιχαλίζει.

Δηλαδή όταν έρχεται η Τουρκία και σου λέει θα υποκύψεις στα θέματα που σου βάζω, είτε με το καλό είτε με το κακό, και εσύ απαντάς αχρείαστες προκλήσεις.

Όλοι αυτοί οι πάρα πολύ χαμηλοί τόνοι και έκκληση συνεχώς για ψυχραιμία και αποκλιμάκωση από μεριά της Ελλάδας, προσβάλει το Εθνικό ένστικτο του Έλληνα, και αισθανόταν όλο αυτό τον καιρό ότι είχαν ξεπεράσει το επίπεδο πλέον, το γνωστό ήδη από το παρελθόν, επίπεδο προκλήσεων των Τούρκων, και λοιπόν δεν υπήρχε απάντηση από την Ελλάδα.

Ε, αυτή η απάντηση δόθηκε προχθές από τον κ. Δένδια, με τον τρόπο που δόθηκε μπροστά στα Μέσα Ενημέρωσης.»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ