Βαλκάνια: Τι έκανε στην Αθήνα η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σερβίας (ΦΩΤΟ)

Βαλκάνια: Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σερβίας είχε κύκλο επαφών στην Αθήνα. Σύντομα θα βρεθεί ξανά στα Ιωάννινα.

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σερβίας Jadranka Yoksimovic.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα οικονομικής συνεργασίας αφού η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση των ξένων επενδυτών στη Σερβία.

Ο Γ.Κατρούγκαλος τόνισε ότι πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών προοπτικών των χωρών των Βαλκανίων.

Η Σερβία θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των χωρών της Αδριατικής και του Ιονίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 10-12 Μαΐου 2017 στα Ιωάννινα.

Ακόμα με την υπουργό συναντήθηκε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αναστάσιος Κουράκης.

Στην συνάντηση αναλύθηκαν οι όλες οι εξελίξεις σε σχέση με την πορεία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας, ενώ έγινε εκτενής αναφορά και στα ευρύτερα ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στη συγκρότηση Ανωτάτου Συμβούλιου Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει το αμέσως επόμενο διάστημα με αντικείμενο την ώθηση της ανάπτυξης στις δύο χώρες.

Σέρβα Βουλή

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουράκης στα πλαίσια της συνάντησης, “σε ό,τι με αφορά, σας υποδέχομαι σήμερα με την ιδιότητα του Προέδρου της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη στήριξή μου στις ενταξιακές προσπάθειες της Σερβίας.

Σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική διάσταση αυτών των προσπαθειών, θα ήθελα να επαναβεβαιώσω ότι η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβούλιου ενδιαφέρεται σταθερά για την κοινοβουλευτική διάσταση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας και σε αυτή την κατεύθυνση και το Προεδρείο της Επιτροπής, αλλά και τα μέλη της είμαστε εξαιρετικά θετικοί στην ανάπτυξη κοινών δράσεων με την αντίστοιχη επιτροπή του κοινοβούλιου της Σερβίας, στο πλαίσιο του μνημόνιου συνεργασίας που συνυπογράψαμε.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ