Πολεμική Αεροπορία: Όλα τα Βίντεο που κόβουν την ανάσα!

Δυναμικό παρόν δίνει η Πολεμική Αεροπορία στο διαδίκτυο με μπαράζ αναρτήσεων απο βίντεο που κόβουν την ανάσα. Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

Τις τελευταίες ημέρες η Πολεμική Αεροπορία ξαναφόρτωσε κάποια βίντεο απο το πλούσιο αρχείο της στο διαδίκτυο κάνοντας μας να θυμηθούμε εντυπωσιακές εικόνες και μοναδικές στιγμές που κόβουν την ανάσα. Παράλληλα ήρθε ξανά στην μνήμη μας και η πλούσια κοινωνική προσφορά της Π.Α.

Βίντεο όπως αυτό που δείχνει εντυπωσιακά πλάνα ανεφοδιασμού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας κατα την συνεκπαίδευση των ιπταμένων της με την 494FS. Στην συνεκπαίδευση στην Κρήτη με την 494th Fighter Squadron, των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη (USAFE) εκτελέσθηκαν πτήσεις εξοικείωσης, εναέριας μάχης, προσβολών σε τακτικό Πεδίο Βολής, αποστολές COMAO (Composite Air Operations), εναέριου ανεφοδιασμού και συνεργασία με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, δώδεκα (12) αμερικανικά αεροσκάφη F-15E και διακόσια πενήντα οκτώ (258) άτομα προσωπικό της 494th Fighter Squadron.

Συγκίνηση προκαλεί το βίντεο για τα 70 χρόνια της 335Μ, 1941-2011. Χαμηλές πτήσεις, σε ασπρόμαυρο φόντο κόβουν την ανάσα. Η 335 Μοίρα «Τίγρης» συγκροτήθηκε τον Οκτώβριο του 1941 στο αεροδρόμιο Ακίρ της Παλαιστίνης και είναι η παλαιότερη Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ποιός μπορεί να ξεχάσει τις εικόνες απο την αεροδιακομιδή εγκύου που ήταν σε πλοίο με μετανάστες το οποίο ρυμουλκήθηκε στην ακτή απο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μετά απο βλάβη; Το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από τη Ρόδο, με σκοπό την αεροδιακομιδή εγκύου, Ιρανικής καταγωγής, από το πλοίο «BARIS», σημαίας Κιριμπάτι, που έπλεε ρυμουλκούμενο από τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ», σαράντα (40) ναυτικά μίλια νότιο-ανατολικά της Ιεράπετρας ολοκληρώνοντας με επιτυχία ακόμα μια αποστολή.

Η Πολεμική Αεροπορία έφτασε όμως και στο Μαυροβούνιο για να σώσει εγκλωβισμένους στα χιόνια. Το ελικόπτερο της Π.Α. συμμετείχε στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού επιβατών αμαξοστοιχίας που είχε ακινητοποιηθεί λόγω χιονοστιβάδας, βορείως της Ποντγκόριτσας.

Για το τέλος κρατήσαμε ακόμα ένα ιστορικό βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας που έχει συγκεντρώσει στιγμιότυπα απο παρελάσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ