Βίντεο με τον κατάπλου του Θωρηκτού «ΑΒΕΡΩΦ» στη Θεσσαλονίκη

Δάκρυα στα μάτια φέρνει το βίντεο με τον κατάπλου του Θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ, του «Θωρηκτού της νίκης» στη Θεσσαλονίκη. Δείτε πώς το υποδέχτηκαν.
 
 
Για δεύτερη μέρα βρίσκεται το Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» στη Θεσσαλονίκη και ήδη ο κόσμος θέλει να το επισκευτεί.
Το «ΑΒΕΡΩΦ», που θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη για περίπου ένα μήνα και βρίσκεται στην πόλη για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις “ΒΟΤΣΕΙΑ 2017”, στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και για να «γνωρίσουν από κοντά οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας έναν ζωντανό θρύλο που διδάσκει ιστορία», όπως σημείωναν τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.
Το πλοίο θα είναι επισκέψιμο για το κοινό σε μερικές ημέρες – η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί από το ΓΕΝ – προκειμένου οι πολίτες και κυρίως οι μαθητές να γίνουν κοινωνοί ενός σημαντικού κομματιού της ελληνικής ιστορίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυβερνήτης ΑΒΕΡΩΦ: Νιώσαμε ότι το Θωρηκτό «ξύπνησε»! – ΦΩΤΟ
Κατά την παραμονή του «ΑΒΕΡΩΦ» στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί πληθώρα εκδηλώσεων, όπως συναυλίες με τη συμμετοχή της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία θα συμμετάσχει επίσης στις “μουσικές διαδρομές” στην πόλη, ημερίδα με θέμα “Το Τρισχιλιετές Μέγα της Θαλάσσης Κράτος”, επίδειξη από Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών σε θαλάσσιο χώρο του λιμένα Θεσσαλονίκης, αλλά και έκθεση αφιερωμένη στο Ναύαρχο Βότση με ορισμένα κειμήλια.
Παράλληλα σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), έργα φοιτητών της Σχολής, εμπνευσμένα από το «ΑΒΕΡΩΦ», θα εκτεθούν εντός του πλοίου, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.
 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ