Έτσι σχολίασε ο Βίτσας την στολή του Καμμένου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δ. Βίτσας μίλησε για μαχητικά αεροσκάφη, φρεγάτες αλλά και τις στολές που φόρεσε ο Πάνος Καμμένος

Ευδιάθετος εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργος Εθνικής Άμυνας σε εκτενέστατη συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο. Στην κουβέντα αναφέρθηκαν κυριολεκτικά τα πάντα με τον υπουργό σε τόνους μάλλον προεκλογικούς να υπεραμύνεται επι μακρόν του κυβερνητικού έργου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά να δεχεται και να κάνει πιο χαλαρά σχόλια για την στολή που φόρεσε ο Πάνος Καμμένος.

Κατα την διάρκεια τοποθέτησης του για τις ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων  ο ΑΝΥΕΘΑ ανέφερε πως οι ασκήσεις κρατούν και τον άνθρωπο και τον στρατό σε φόρμα για να σχολιάσει ο δημοσιογράφος με την σειρα του την παραλλαγή του Π. Καμμένου και με τον ΑΝΥΕΘΑ να μην το αφήνει ασχολίαστο αλλά να αναφέρει: «πάντως πρέπει να παραδεχτείτε οτι μέσα σε αυτή την προσπάθεια και ο υπουργός συμβάλλοντας έχασε και απο το δικό του το βάρος», όταν ο δημοσιογράφος επανήλθε λέγοντας πως μόνο τον Δ. Βίτσα δεν έχουμε δει με παραλλαγή ο ΑΝΥΕΘΑ συνέχισε λέγοντας: «κοιτάξτε αυτά είναι ζητήματα πως να σας το πώ και χαρακτήρα, δεν θα με δείτε» (το σχετικό απόσπασμα περίπου στο 34.30)

Οι αξιωματικοί είναι μορφωμένοι

Ο υπουργός σχολίασε ακόμα οτι οι αξιωματικοί των Ενοπλων Δυνάμεων είναι απο τους πιο μορφωμένους ανθρώπους που έχει δει (το σχετικό περίπου στο 34 λεπτό) εκφράζοντας έτσι τον θαυμασμό του για την μόρφωση που έχουν. Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες που περνάει το προσωπικό αλλά όπως σημείωσε τα στελέχη πιστά στον όρκο τους αυτά τα ξεπερνάνε (το σχετικό περίπου στο 29 λεπτό).

Δεν κανιβαλίζονται φρεγάτες

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η κάθετη διάψευση του υπουργού σε κάθε πληροφορία για «κανιβαλισμό» φρεγατών αφού όπως υποστήριξε ο ίδιος «εννοείται πως δεν κανιβαλίζονται φρεγάτες» (το σχετικό περίπου στο 32 λεπτό). Μάλιστα ο ίδιος υποστήριξε πως αυτα έτσι και αλλιώς δεν γίνονται. Σε ότι αφορά τον στρατό (περίπου στο 33 λεπτό) υποστήριξε πως αναβαθμίζονται τα όπλα και γίνονται και κάποιες νέες αγορές «ιδιαίτερα για τις αερομεταφορές». Σε οτι αφορά τα μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας τέλος ανέφερε το γνωστό  πως γίνεται η συζήτηση για την αναβάθμιση τους (περίπου στο 32 λεπτό το σχετικό απόσπασμα).

Κ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ