Βίτσας : Έτσι θα βρούμε τα λεφτά για τα F-16!

Οι νέοι εξοπλισμοί απαιτούν τεράστια ποσά. Που θα τα βρει η πάμφτωχη χώρα μας; Ο Δ. Βίτσας υποστηρίζει πως υπάρχει τρόπος να καλυφθεί το κόστος των F-16

Το μυθώδες κόστος που θα κληθεί να καλύψει η οικονομικά κατεστραμμένη χώρα μας για αναβαθμίσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16, συντηρήσεις και υποστήριξη Mirage και την πιθανή αγορά F-35 προκαλεί τρόμο στην ελληνική κοινωνία που έχει λυγίσει απο τους φόρους και την ανέχεια.

Ο Δημήτρης Βίτσας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ρωτήθηκε για το θέμα και εξέφρασε την άποψη οτι είναι δυνατόν χωρίς να διαλυθεί ακόμα περισσότερο η οικονομία του κάθε νοικοκυριού που ήδη πάσχει βαριά, να προχωρήσει η κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών των Επιτελείων.

Ο ίδιος μάλιστα εκτίμησε πως όλα τα κόμματα συμφωνούν με τις δαπάνες που ετοιμάζει η κυβέρνηση λέγοντας:

«Αφού όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχει ανάγκη αναβάθμισης του στόλου των μαχητικών μας αεροσκαφών, άρα συμφωνούμε στο στόχο, γιατί υπάρχει πιθανότητα απειλής, αυτού του είδους η αναβάθμιση του υπάρχοντος στόλου είναι εντός των προδιαγραφών του προϋπολογισμού για την επόμενη δεκαετία. Το πόσο θα κοστίσει δεν μπορώ να το απαντήσω με ακρίβεια, με την έννοια ότι σε περίπου 4-6 μήνες θα μας σταλεί η πρόταση για το πώς θα γίνει και τα χρήματα τα οποία θα χρειαστούν να δαπανηθούν. Εκείνο που είμαι σίγουρος ότι μπορώ να απαντήσω, είναι ότι εκπληρώνουμε όλες τις ανάγκες και βλέπουμε προς το μέλλον.

Δεν πρόκειται για κάποια καινούργια επιβάρυνση αλλά στη βάση ενός δεκαετούς προγράμματος, που ήδη περιέχεται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν θα δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ παραπάνω.

Δηλαδή, αν το ΥΠΕΘΑ δαπανά 400-500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, για συντήρηση, για αναβάθμιση και για την αγορά των νέων εξοπλισμών, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν 500 εκατομμύρια και ένα ευρώ.

Το ΥΠΕΘΑ καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να συμβάλει και με το δικό του τρόπο και με τη μείωση του συνολικού του προϋπολογισμού αλλά και με άλλες ενέργειες αύξησης των εσόδων του από άλλες πηγές, στη γενικότερη προσπάθεια προστασίας και ανακούφισης των Ελλήνων.

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είμαστε με ανοιχτές τις πόρτες στις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, πάντα να ενημερώνουμε με πλήρη τρόπο. Μόλις πριν 2-3 μέρες πρότεινα στην αρμόδια επιτροπή στη Βουλή, να εξετάσουμε και να συζητήσουμε όλοι μαζί, αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής, ώστε στο βαθμό που θα αποκτηθεί και ένα υψηλότερο επίπεδο συμμετοχής και απορρήτου, αυτό να είναι τόσο διασφαλισμένο, γιατί η υπόθεση της Εθνικής Άμυνας δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος ή μιας συνεργασίας που κυβερνά αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού».

Μένει βέβαια να δούμε τι θα πουν και τα ίδια τα κόμματα στην βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ