Βίτσας: Ο Μπελογιάννης ζει και φοβίζει

Ο Δ. Βίτσας μίλησε στην Βουλή, κυριολεκτικά για τα πάντα. Απο τον Νίκο Μπελογιάννη μέχρι τα εξοπλιστικά. Υποστήριξε μάλιστα πως αγοράσαμε οπλικό σύστημα 50% ακριβότερα.

Δεν υπήρχε θέμα της επικαιρότητας που δεν έπιασε στην ομιλία του στην Βουλή ο Δημήτρης Βίτσας ο οποιός θυμήθηκε τον Ν. Μπελογιάννη, τον Π. Μπεγλίτη, αλλά και τα εξοπλιστικά περασμένων ετών.

Ο Μπελογιάννης ζει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επέλεξε να αρχίσει την ομιλία του στην Βουλή με αναφορά στον Νίκο Μπελογιάννη για τον οποίο είπε πως ζει και τρομάζει ακόμα. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε:

«Ο Νίκος Μπελογιάννης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, αγωνιστής του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, άνθρωπος που δολοφονήθηκε το 1952 διά παρανόμου εκτελέσεως, ζει.

Ζει και όχι μόνο ζει, αλλά φοβίζει.

Φοβίζει αυτός ο ήρωας κάθε δημοκράτη ανθρώπου, κάθε Αριστερού ανθρώπου – ο οποίος έχει παλέψει για την ελευθερία, απ’ όλες τις δημοκρατικές παρατάξεις – όλους εκείνους οι οποίοι στο μυαλό τους και στην καθημερινή τους πρακτική έχουν μόνο και μόνο τις διαδικασίες της καταπίεσης, της δουλείας, τις διαδικασίες του αυταρχισμού και βεβαίως φοβίζει τους φασίστες και τους ναζιστές».

Αναφορά στον Π. Μπεγλίτη

Ο ΑΝΥΕΘΑ απο εκεί και πέρα αναφέρθηκε στα της εξεταστικής και στην επιχειρηματολογία του για τα εξοπλιστικά και την έρευνα τους χρησιμοποίησε και ρήσεις του Πάνου Μπεγλίτη προκειμένου να αποδείξει πως καλά κάνει η κυβέρνηση και ψάχνει τα εξοπλιστικά.

Όπως τόνισε:«Να θυμίσω πάλι τι έλεγε από άλλο χώρο ο κ. Πάνος Μπεγλίτης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και μετά Υπουργός Εθνικής Άμυνας, το 2010; «Γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες. Κάποιοι έγιναν πλούσιοι και βρίσκονται εντός και εκτός Πενταγώνου. Όποια ντουλάπα της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών κι αν ανοίξεις θα βρεις σκελετούς».

Η σύγκριση με την Φινλανδία

Ο υπουργός όμως έκανε και μια σύγκριση με την Φιλανδία θέλοντας να υποστηρίξει την σημασία που έχει η έρευνα της κυβέρνησης του.

Έτσι αναφέρθηκε σε αγορά οπλικού συστήματος για την οποία είπε πως «ακριβώς την ίδια ποσότητα του οπλικού συστήματος, έναν χρόνο πριν, είχε αγοράσει η Φινλανδία με ακριβώς το 50% του κόστους. Ακριβώς έναν χρόνο πριν. Πόσο, λοιπόν, αυξήθηκε αυτό το –επιτρέψτε μου την έκφραση- ρημάδι; Άρα, εκεί που μπαίνουν ερωτήσεις πρέπει να βγουν και ορισμένα αναγκαία συμπεράσματα». 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ