Βουλή – Επιτροπή Άμυνας: Βγήκαν τα εσωκομματικά «μαχαίρια» για τα Rafale – Τι κατήγγειλε ο Αθ. Δαβάκης – ΒΙΝΤΕΟ

Άνω – κάτω η Βουλή για τα Rafale. Οι καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ και προέδρου της επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, Θανάση Δαβάκη και ο τσακωμός με τον κ. Γκιουλέκα – Το ρεπορτάζ από το ieidiseis.gr

Στον αέρα τίναξαν την συζήτηση για την έγκριση των Γαλλικών μαχητικών Rafale στη Βουλή οι καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ και προέδρου της επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, Θανάση Δαβάκη, περί απαράδεκτης και πρωτοφανούς διαδικασίας που δεν έχει καλύψει τα τεχνικά ζητήματα του όπλου συμπεριλαμβανομένων «κρίσιμων παραμέτρων».

Το θέμα προέκυψε όταν ο κ. Δαβάκης πληροφορήθηκε ότι δεν θα συνεδριάσει ξανά για τα Rafale η επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, την οποία αποδέχθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Κώστας Γκιουλέκας.

Παρεμβαίνοντας μέσω τηλεδιάσκεψης ο κ. Δαβάκης έκανε λόγο για απαράδεκτη και πρωτοφανή διαδικασία και μάλιστα τόνισε, διαψεύδοντας προηγούμενο ισχυρισμό του υπουργού Άμυνας ότι δεν έχουν καλυφθεί τα τεχνικά ζητήματα. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει καβγάς μεταξύ του κ. Δαβάκη και τον κ. Γκιουλέκα να κόβει τα μικρόφωνα της τηλεδιάσκεψης και να διακόπτει για αρκετή ώρα η συνεδρίαση. Τελικά, μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, αποφασίστηκε μετά από έντονες αντιπαραθέσεις να διεξαχθεί αύριο η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής όχι στη Βουλή αλλά στην αίθουσα Καποδίστριας του υπουργείου Άμυνας προκειμένου να διασφαλιστεί το απόρρητο της διαδικασίας.

Ακολουθεί ο έντονος διάλογος στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων μεταξύ των δύο βουλευτών της ΝΔ:

Θανάσης Δαβάκης: Συζητείται ένα κρίσιμο οπλικό σύστημα το οποίο ως πρόεδρος της επιτροπής λέω ότι δεν αναλύθηκε όπως έπρεπε στην επιτροπή. Πρέπει να συγκληθεί αύριο η επιτροπή Εξοπλιστικών να συζητηθούν τα απόρρητα και να προχωρήσουμε. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η διαδικασία να μπαίνει η μια επιτροπή στα χωράφια της άλλης. Δεν καλύφθηκαν τα τεχνικά ζητήματα του όπλου και πρέπει να συζητηθούν. Δεν είναι δυνατόν να ρωτάει ο κάθε συνάδελφος τον άλλο τι θα ειπωθεί. Τι είναι αυτά τα πράγματα;

Κώστας Γκιουλέκας: Αυτή τη διαδικασία εισηγήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας…

Θανάσης Δαβάκης: Δηλαδή η επιτροπή εξοπλιστικών και άμυνας θα ενημερωθεί μερικώς και εμμέσως και αν ενημερωθεί; Εγώ θα έρθω αύριο για να ενημερωθώ…

Κώστας Γκιουλέκας: Τους περιορισμούς της πανδημίας τους ορίζουν οι γιατροί τι να κάνουμε τώρα;

Θανάσης Δαβάκης: Μα μου είπατε πριν ότι τους όρισε ο υπουργός. Να συγκληθεί ενδιαμέσως η επιτροπή για να ειπωθούν τα απόρρητα ζητήματα. Είναι κοινοβουλευτικά ανάρμοστο αυτό. Δεν έχει ξανασυμβεί!

Κώστας Γκιουλέκας: Σας παρακαλώ πολύ κύριε Δαβάκη σας εξήγησα. Τοποθετήθηκε ο υπουργός και οι εισηγητές των κομμάτων και έχουμε προχωρήσει.

Θανάσης Δαβάκης: Αντιλαμβάνεστε τι μου λέτε; Από πότε…

Κώστας Γκιουλέκας: (φωνάζοντας). Επιτρέψτε μου σας παρακαλώ πολύ. Τι θα πει αν αντιλαμβάνομαι τι λέω; Η Κοινοβουλευτική Ομάδα όρισε συναδέλφους. Αν θέλετε διαμαρτυρηθείτε στην ΚΟ όχι στην επιτροπή. Δεν επέλεξα εγώ. Δεν είναι δυνατόν αυτό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ