Βρέθηκε το χαμένο υποβρύχιο των Ναζί που πίστευαν ότι φυγάδευσε τον Χίτλερ

Έπεσαν οι τίτλοι τέλους για μία από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το τέλος του Φύρερ του Γ’ Ράιχ, Αδόλφου Χίτλερ.

 

 

 

Εδώ και δεκαετίες, αρκετοί ήταν εκείνοι που εμφανίζονταν πεπεισμένοι ότι ο ηγέτης των Ναζί είχε καταφέρει να διαφύγει στην Νότια Αμερική με μυστική αποστολή με υποβρύχιο μετά την πτώση του Βερολίνου και την συμμαχική νίκη.

To καμάρι του υποβρυχιακού στόλου της ναζιστικής Γερμανίας, το U-Boat 3523 εντοπίστηκε στον βυθό της Βόρειας Θάλασσας, στα ανοιχτά των δανέζικων ακτών, στον πορθμό του Σκαγεράκη (μεταξύ Δανίας και Νορβηγίας).

Το χαμένο υποβρύχιο των Ναζί θεωρείτο βέβαιο πως είχε βυθιστεί στην ευρύτερη περιοχή το 1945, λίγες ημέρες πριν το τέλος του πολέμου, όμως οι τότε έρευνες για το εντοπισμό του ναυαγίου δεν είχασν τελεσφορίσει, ανοίγωντας τον δρόμο για την ανάπτυξη της θεωρίας περί διαφυγής του Χίτλερ κι άλλων υψηλόβαθμων Ναζί.

Το ναυάγιο του υποβρυχίου της κλάσης U-Boat, που ήταν εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων των Ναζί, εντοπίστηκε σε βάθος εκατοντάδων μέτρων από το «Ναυτικό Μουσείο Πολέμου της Δανίας», ενώ το σημείο βρίσκεται μόλις 9 ναυτικά μίλια από το σημείο που το υποβρύχιο δέχθηκε την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων με αποτέλεσμα την βύθισή του τον Μάϊο του 1945….

Τα περιβόητα U-Boats

Τα ναζιστικά υποβρύχια της κλάσης U-Boat είχαν σχεδιαστεί έτσι, ούτως ώστε να μπορούν να διανύσουν τεράστιες αποστάσεις χωρίς να αναδυθούν στην επιφάνεια, ενώ κατασκευάστηκαν κατά εκατοντάδες με σκοπό τον αποκλεισμό της Ευρώπης από την υλικοτεχνική υποστήριξη των ΗΠΑ, μέσω επιθέσεων σε νηοπομπές στον Ατλαντικό ωκεανό.

Το σχέδιο των ναζί αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό, κατορθώνοντας να βυθίσουν εκατοντάδες πλοία που μετέφεραν στρατιώτες, όπλα και τρόφιμα προς την Μεγάλη Βρετανία, αναγκάζοντας τις συμμαχικές δυνάμεις να διαθέσουν μεγάλες ναυτικές κι αεροπορικές δυνάμεις για την προστασία των νηοπομπών.

Ευτυχώς, η πρωτοφανής αντοχή των Βρετανών, σε συνδυασμό με την εκπόνηση εναλλακτικών σχεδίων για την αποστολή ενισχύσεων και πυρομαχικών κράτησαν όρθιους τους Βρετανούς με αποτέλεσμα την αποτυχία της επιχείρησης «Θαλάσσιος Λέων» (το σχέδιο της κατάκτησης της Αγγλίας από τους Ναζί), γεγονός που άλλαξε το momentum του πολέμου και βάζοντας τέρμα στο νικηφόρο σερί των δυνάμεων του Άξονα πριν την οριστική τους συντριβή στο ανατολικό μέτωπο, στην Βόρεια Αφρική και εν τέλει στην απόβαση της Νορμανδίας.

Η θεωρία της διαφυγής του Χίτλερ στην Αργεντινή

Πριν την ανακάλυψη του υποβρυχίου στον βυθό του Ατλαντικού, οι διάφοροι θιασώτες των θεωριών συνομωσίας θεωρούσαν δεδομένη την φυγή του Χίτλερ μετά την πτώση του Βερολίνου στα χέρια των Σοβιετικών και των Αμερικανικών δυνάμεων, στηρίζοντας τα επιχειρήματά τους τόσο στην απουσία του εν λόγω ναυαγίου αλλά και στην δεδομένη διαφυγή αρκετών υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Γερμανίας προς τις χώρες της Νότιας Αμερικής, όπου επικρατούσαν φιλικά προς αυτούς καθεστώτα.

Επικρατέστερος προορισμός του Χίτλερ εμφανιζόταν η Αργεντινή, η οποία έδωσε κρυφό άσυλο και σε άλλους αξιωματούχους των Ναζί, όπως ο περιβόητος Γιόζεφ Μένγκελε (ή «Άγγελος του Θανάτου») που ευθυνόταν για χιλιάδες θανάτους κι αποτρόπαιους βασανισμούς αιχμαλώτων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στους θαλάμους αερίων….

Ο Μένγκελε δεν συνελήφθη ούτε λογοδότησε ποτέ για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πέθανε το 1979 στην Βραζιλία από εγκεφαλικό, έχοντας περάσει από την Αργεντινή, την Ιταλία, την Παραγουάη και την Βραζιλία….

 

Πηγή

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ