Χακί ακίνητα: Αυτοί είναι οι πρώτοι διαγωνισμοί

Ξεκίνησαν οι διαγωνισμοί για τα χακί ακίνητα. Αν υποθέσουμε πως όλα θα πάνε καλά και θα ολοκληρωθούν μέσα στο χρονοδιάγραμμα οι Ε.Δ. θα εισπράξουν…ψίχουλα.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Αν ο Θεός βάλει το χέρι του και όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, και αν παρουσιαστεί επενδυτής, και αν συμφωνήσει στο τίμημα τότε απο τα πέντε πρώτα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων θα μπεί σύντομα στα ταμεία το μάλλον ασήμαντο ποσό, σε σχέση με τις ανάγκες των Ε.Δ., των 46.520 ευρώ.

Τα «χακί ακίνητα»

Το ποσό αυτό θα μπορούσε να είναι μια συμπαθητική αρχή αν δεν αφορούσε κάποια απο ίσως τα καλύτερα ακίνητα του ΥΠΕΘΑ.

Προφανώς η διάλυση της πραγματικής οικονομίας, το διώξιμο των επενδυτών απο την χώρα, η απόλυτη αβεβαιότητα σε όλα τα επίπεδα και η καταβαράθρωση των αξιών των ακινήτων απο την πολιτική της κυβέρνησης δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για καλύτερα αποτελέσματα.

Τo ακίνητο του Κολωνακίου

«Πάνω» στο πιο χλιδάτο σημείο την πόλης. Μια ανάσα απο την «χρυσή» πλατεία Κολωνακίου το υπουργείο Άμυνας νοικιάζει στην οδο Ξάνθου για 5.420 ευρώ (τιμή εκκίνησης)  τον μήνα ακίνητο των Ε.Δ.

Ο διαγωνισμός θα είναι μίας φάσεως ανοικτού τύπου (στους διαγωνισμούς αυτού του τύπου ορίζονται η τιμή εκκίνησης, το βήμα, ο χρόνος έναρξης και ο χρόνος λήξης. Οι συμμετέχοντες προσφέρουν συνεχώς τιμές μεγαλύτερες από την αμέσως προηγούμενη προσφορά, με ελάχιστη αύξηση το βήμα του διαγωνισμού, έως τον χρόνο λήξης του διαγωνισμού).

Το πρώην στρατόπεδο

Προχωρά επίσης η μακροχρόνια  μίσθωση   εικοσιπέντε (25) ετών  του  ακινήτου  Ε1 του πρώην στρατοπέδου «ΛΙΟΣΗ» στα  Άνω  Λιόσια  Αττικής.

Η τιμή εκκίνησης στα  3.400,00€ μηνιαίως

Οι Αμπελόκηποι

Το προνομιούχο ακίνητο των Αμπελοκήπων επι της οδού Σούτσου είναι επίσης στα προς ενοικίαση ακίνητα.

Με τιμή εκκίνησης 6.700,00€ μηνιαίως.

Στην καρδιά της πόλης

Άλλο ένα ακίνητο είναι αυτό στην οδό Κοτοπούλη στο κέντρο. Η τιμή του ξεκινάει στα 28.000,00€ μηνιαίως.

Το ακίνητο της Βαλτετσίου

Για το ακίνητο της Βαλτετσίου η τιμή εκκίνησης είναι στα 3.000,00€ μηνιαίως.

Αθροίζοντας λοιπόν τα ποσά φτάνουμε στο ποσό των 46.520 ευρώ, αν βέβαια νοικιαστούν όλα, και αν οι επίδοξοι ενοικιαστές δεν προτιμήσουν να αποφύγουν να μπλέξουν με το ελληνικό δημόσιο και να προτιμήσουν κάποιο απο τα δεκάδες άλλα ακίνητα που προσφέρονται στην Αθήνα πιθανότατα και με πιο ανταγωνιστικούς όρους.

Ακόμα όμως και αν υποθέσουμε πως γίνονται θαύματα και νοικιαζονται όλα, και μάλιστα στην διπλάσια τιμή. Με 100.000 τον μήνα, τι εξασφαλίζεται για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ε.ε. και ε.α. ;

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ