«Χακί ΕΦΚΑ»: Ερώτηση – «φωτιά» για τους στρατιωτικούς

Ο ΕΦΚΑ που τα πάντα σαρώνει είναι εδώ. Γιατί τα Γενικά Επιτελεία αλλά και οι απόστρατοι δεν εκπροσωπούνται; Δείτε την ερώτηση στην βουλή.

Τα χειρότερα είναι ήδη εδώ παρότι πολλοί είχαν την λανθασμένη και αστήρικτη ελπίδα πως στο τέλος δεν θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

Ο Ε.Φ.Κ.Α. έχει ήδη αναλάβει απο 1η Ιανουαρίου 2017 εξ΄ολοκλήρου την αρμοδιότητα για τα θέματα συνταξιοδότησης, υπολογισμού και είσπραξης εισφορών κλπ των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για να χρυσώσει το χάπι η κυβέρνηση συνέστησε οχτώ επιτροπές υπο την έννοια του συμβουλευτικού και μόνο χαρακτήρα.

Μια απο τις οχτώ επιτροπές όπως είναι φυσικό αφορά και τους στρατιωτικούς αλλά και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Σε αυτή την επιτροπή μετέχει και η ΠΟΕΣ.

Όμως όπως αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ερώτηση της που κατέθεσε στην βουλή παρατηρείται το φαινόμενο ότι στην επιτροπή αναιτιολόγητα δεν μετέχουν:

  1. Οι απόστρατοι παρότι ανήκουν εξ΄ολοκλήρου στην αρμοδιότητα του ΕΦΚΑ
  2. Εν ενεργεία στελέχη, με γνώσεις οικονομικών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών θεμάτων ώς εκπρόσωποι των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Κατα συνέπεια οι γαλάζιοι βουλευτές ρωτούν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας γιατί οι ενώσεις αποστράτων με τα περίπου 100.000 μέλη δεν εκπροσωπούνται στην επιτροπή του Ε.Φ.Κ.Α. και γιατί τα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας επίσης απουσιάζουν καθώς και το αν έχουν ερωτηθεί τα Γενικά Επιτελεία για την συμμετοχή τους.

Τέλος οι γαλάζιοι βουλευτές ζητούν απο το ΥΠΕΘΑ να διευκτινήσει ποια είναι και πώς αποδεικνύεται η επιστημονική εξειδίκευση της ΠΟΕΣ όταν μάλιστα όπως αναφέρουν οι βουλευτές «αμφισβητείται η νομιμότητα της λειτουργίας της και εκπροσώπησης των συμφερόντων των εν ενεργεία στρατιωτικών, λογω μη εκπλήρωσης των διατάξεων της παραγράφου 14 του άρθρου 50 του Ν 4407/2016»

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση των βουλευτών όπως κατατέθηκε στην βουλή

Την ερώτηση στην βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας :

Άδωνις Γεωργιάδης
Θανάσης Δαβάκης
Τάσος Δημοσχάκης
Σταύρος Καλαφάτης
Σίμος Κεδίκογλου
Γιώργος Κουμουτσάκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ